1.5 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
125 g búzaliszt (BL55 - finom liszt)
4 gerezd fokhagyma
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
só
feketebors (őrölt)
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük
Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot ízlés szerint, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.
Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk, majd mind a két oldalát megsütjük. A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.
Elkészítése: A spenótot megfőzzük, majd jól lecsepegtetjük ( meg is nyomkodjuk, hogy a vizet eltávolítsuk), amikor kihűlt, apróra feldaraboljuk. Hozzá adjuk az olajat, a reszelt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeturmixolom. Úgy az igazi, ha a paprikát előtte bedobom a sütőbe, de most éhes voltam és türelmetlen
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCartofii se pun la fiert in coaja.Cascavalul se rade. Untul/marg. se freaca cu sarea ,piperul, nucsoara,smintina si grisul. Cartofii fierti se curata de coaja se trec prin raza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKapcsold be a sütőt 200 fokra. A tepsidet béleld ki sütőpapírral, a cukkinit vágd vékony hasábokra. Keverd össze egy tálban a morzsát, a reszelt parmezánt, a zöldfűszereket és a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű