Családireceptkönyv.hu

Tócsni


Írta:

Elk. idő: kb. 40 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.5 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
125 g búzaliszt (BL55 - finom liszt)
4 gerezd fokhagyma
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

feketebors (őrölt)

Elkészítés:


A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük

Hozzáadjuk a lisztet (a burgonyától függ, mennyi levet enged, mennyi lisztet vesz fel), a tojást, a sót, a borsot ízlés szerint, az áttört fokhagymát és jól összekeverjük.


Bő, forró olajba kanállal lepényeket teszünk, majd mind a két oldalát megsütjük. A tócsnit használhatjuk húsok mellé garnírungként, vagy fogyaszthatjuk magában is. Ízesíthetjük akár mint egy lángost: tejföllel, fokhagymával, ketchuppel sajttal.

Tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rizslepény
Rizslepény

A vizet a sóval felforralom. Hozzáadom a lisztet és alaposan összekeverem, pár percig a tűzön hagyom (akárcsak az égetett tésztát), majd átteszem egy tálba. Lágy tésztát dagasztok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májpuffancs
Májpuffancs

Keverjük össze a szódabikarbónát, fűszereket, majorannát és lisztet. Rakjuk aprítógépbe a többi hozzávalót és daráljuk krémesre. Öntsük a lisztes keverékhez a májas turmixot és k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajtkrokett
Sajtkrokett

Összegyúrni, formázni és forró olajba kisütni!

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk