kb 50 dkg krumpli
2 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
5 dkg vaj
2 db tojássárgája
1 kávéskanál só
szerecsendió ízlés szerint
1 ek zsírszegény tejszín
olívaolaj a tepsi kikenéséhez
A meghámozott,felvágott krumplit bő vízben puhára főzzük.
Leszűrjük , sózzuk és hozzákeverjük a vajat.Krumplinyomóval összetörjük.
Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojás sárgákat, a sajtot és zsírszegény tejszínt, szerecsendióval ízesítjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olívaolajjal megkenünk.
Nyomózsákba téve a krumplit kupacokat nyomunk.220 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt alatt aranyszínűre sütünk. (Akkor jó, mikor kívülről ropog, belülről még puha.)
Nem tudom az okát,de még soha nem készítettem hercegnőburgonyát. Valóban sokoldalúan elkészíthető a krumpli nem véletlen kedvelt zöldségfélénk.
Köretnek készítettem,de salátával önálló ételként is finom. Tudom az eredetiben sajt nem szerepel,de szerintem így sokkal finomabb.
A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megmossuk, vékonyra felszeleteljük (kb 2 mm). Egy kerek sütőformát kikenünk a vaj meg az olaj keverékével, beleállítjuk a krumpliszeleteket kicsit megdöntv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat habosra keverjük. (Nem kell sózni, mert a feta sós.) Húsok töltelékeként használják, de pirítósra is kiváló.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű