menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos hercegnő burgonya


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb 50 dkg krumpli
2 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
5 dkg vaj
2 db tojássárgája
1 kávéskanál só
szerecsendió ízlés szerint
1 ek zsírszegény tejszín
olívaolaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:


A meghámozott,felvágott krumplit bő vízben puhára főzzük.
Leszűrjük , sózzuk és hozzákeverjük a vajat.Krumplinyomóval összetörjük.
Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojás sárgákat, a sajtot és zsírszegény tejszínt, szerecsendióval ízesítjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olívaolajjal megkenünk.
Nyomózsákba téve a krumplit kupacokat nyomunk.220 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt alatt aranyszínűre sütünk. (Akkor jó, mikor kívülről ropog, belülről még puha.)

Trükkök, tippek, praktikák:


Nem tudom az okát,de még soha nem készítettem hercegnőburgonyát. Valóban sokoldalúan elkészíthető a krumpli nem véletlen kedvelt zöldségfélénk.

Köretnek készítettem,de salátával önálló ételként is finom. Tudom az eredetiben sajt nem szerepel,de szerintem így sokkal finomabb.

Sajtos hercegnő burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zellerpüré
Zellerpüré

A zellert meghámozom, kockákra vágom, enyhén sós vízben megfőzöm. A vizet leöntöm, hozzáteszem a többi összetevőt, botmixerrel pürésítem.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pirított tarhonya dédi féle
Pirított tarhonya dédi féle

Olajon folyamatos kevergetés mellett megpirítom a tarhonyát,az előre összeaprított hagymát ráteszem amikor már megpirult a tarhonya (kb negyed óra) és így is pirítom egy kicsit. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Egészben sült fokhagymás újburgonya
Egészben sült fokhagymás újburgonya

1. Az újburgonyát letisztítjuk és sós vízben puhára főzzük úgy, hogy ne essen szét. 2. Leszűrjük és lisztben megforgatjuk, majd az olajon aranybarnára sütjük. 3. A fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rizibizi
Rizibizi

Magas falú edényben az olajat felforrósítjuk , benne a rizst megforgatjuk és felöntjük a felforralt sós vízzel , majd 1 percig forraljuk. Rászórjuk a borsót és fedő alatt a lehető...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk