kb 50 dkg krumpli
2 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
5 dkg vaj
2 db tojássárgája
1 kávéskanál só
szerecsendió ízlés szerint
1 ek zsírszegény tejszín
olívaolaj a tepsi kikenéséhez
A meghámozott,felvágott krumplit bő vízben puhára főzzük.
Leszűrjük , sózzuk és hozzákeverjük a vajat.Krumplinyomóval összetörjük.
Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojás sárgákat, a sajtot és zsírszegény tejszínt, szerecsendióval ízesítjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olívaolajjal megkenünk.
Nyomózsákba téve a krumplit kupacokat nyomunk.220 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt alatt aranyszínűre sütünk. (Akkor jó, mikor kívülről ropog, belülről még puha.)
Nem tudom az okát,de még soha nem készítettem hercegnőburgonyát. Valóban sokoldalúan elkészíthető a krumpli nem véletlen kedvelt zöldségfélénk.
Köretnek készítettem,de salátával önálló ételként is finom. Tudom az eredetiben sajt nem szerepel,de szerintem így sokkal finomabb.
Készítsük elő a hozzávalókat. Helyezzünk mindent egy tálba (kivéve az étolajat), majd keverjük össze kézzel. Formázzunk kis golyócskákat, majd pedig rudakat (kb. a kisujjunk hoss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy lábasban olajat forrósítunk, hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet, kevés bazsalikomot és a reszelt fokhagymát, néhány percig kavargatva pároljuk. 2. Felö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplit kefével megtisztítjuk, úgy hogy a héja rajta maradjon. Próbáljunk meg egyformákat választani, de ha nem sikerül vágjuk egyforma darabokra. Egy teflonozott lábasban az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűkb. 1 kg. nyers burgonya lereszelve a nagy lyukú reszelőn, 1-2 db. tojás 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, kis vegeta, és pár kanál liszt. Ezeket összekeverni, és kanállal kis halmok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű