kb 50 dkg krumpli
2 púpozott evőkanál reszelt trappista sajt
5 dkg vaj
2 db tojássárgája
1 kávéskanál só
szerecsendió ízlés szerint
1 ek zsírszegény tejszín
olívaolaj a tepsi kikenéséhez
A meghámozott,felvágott krumplit bő vízben puhára főzzük.
Leszűrjük , sózzuk és hozzákeverjük a vajat.Krumplinyomóval összetörjük.
Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojás sárgákat, a sajtot és zsírszegény tejszínt, szerecsendióval ízesítjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olívaolajjal megkenünk.
Nyomózsákba téve a krumplit kupacokat nyomunk.220 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt alatt aranyszínűre sütünk. (Akkor jó, mikor kívülről ropog, belülről még puha.)
Nem tudom az okát,de még soha nem készítettem hercegnőburgonyát. Valóban sokoldalúan elkészíthető a krumpli nem véletlen kedvelt zöldségfélénk.
Köretnek készítettem,de salátával önálló ételként is finom. Tudom az eredetiben sajt nem szerepel,de szerintem így sokkal finomabb.
A zellert meghámozom, kockákra vágom, enyhén sós vízben megfőzöm. A vizet leöntöm, hozzáteszem a többi összetevőt, botmixerrel pürésítem.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűOlajon folyamatos kevergetés mellett megpirítom a tarhonyát,az előre összeaprított hagymát ráteszem amikor már megpirult a tarhonya (kb negyed óra) és így is pirítom egy kicsit. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az újburgonyát letisztítjuk és sós vízben puhára főzzük úgy, hogy ne essen szét. 2. Leszűrjük és lisztben megforgatjuk, majd az olajon aranybarnára sütjük. 3. A fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMagas falú edényben az olajat felforrósítjuk , benne a rizst megforgatjuk és felöntjük a felforralt sós vízzel , majd 1 percig forraljuk. Rászórjuk a borsót és fedő alatt a lehető...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes