ejes káposzta (1 kg-os)
3 db tojás
zsemlemorzsa 5 dkg
só ízlés szerint
napraforgóolaj
feketebors ízlés szerint
Elkészítése:
Vágjuk fel a fejes káposztát szeletekre úgy, hogy a szár egy-egy darabja rajtamaradjon, ezzel az eljárással a levelek nem esnek szét.
Forraljuk az így kapott káposztaszeleteket sós vízben 5 percig, majd egy tésztaszűrőn csöpögtessük le.
Verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk. Egy külön tálba öntsük bele a zsemlemorzsát.
A főtt káposztaszeleteket forgassuk előbb a tojásba, azután a zsemlemorzsába, majd újra a tojásba. Forró olajban süssük őket mindkét oldalon aranybarnára.
A kisült káposztaszeleteket tálalhatjuk tejföllel, fokhagymával vagy akár egyéb zöldségekkel is. Igazi finomság, ezért érdemes megosztani a barátokkal, ismerősökkel is!
A Yorkshire puddingot általában teflonos 12 db-os muffin sütőben szoktam készíteni, így olyan kis guszták lesznek. A hagyományosat is ugyanígy sütöm, csak liszttel és tejjel. Verd...
Elkészítési idő: 40 percA cérnácskát a zsiradékon pirosra pirítjuk /óvatosan, mert hamar megég/. A hagymát apróra vágjuk és olajon, a rizs hozzáadásával megpirítjuk, hozzáadjuk a megpirított cérnácskát...
Elkészítési idő: