Családireceptkönyv.hu

CÉKLÁS-DIÓS BULGUR


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg bulgur
dupla mennyiségű víz
1 tk. só
30 dkg cékla
darabos dió

Elkészítés:


A céklát 40 perc alatt héjában megfőzzük, egy villára szúrva lehúzzuk a héját, és apró kockákra vágjuk. A bulgurt a dobozon lévő utasítás szerint megfőzzük, és összekeverjük a céklával. Dióval gazdagíthatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Bármilyen hús, de főleg hal kiváló diétás körete.

CÉKLÁS-DIÓS BULGUR

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Gombás sült rizs
Gombás sült rizs

A rizst 1 éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, zsírjára pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. Az edénybe öntjük az átmosott, le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Körtés krumplipüré
Körtés krumplipüré

A krumplikat felkockázzuk és forró, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Krumplinyomó segítségével összetörjük és hozzákavarjuk a vajat és a tejet. Miután elkészültünk a k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulás rizs
Mandulás rizs

a rizst szűrőtálban, folyóvízzel alaposan megmossuk, jól lecsepegtetjük. 3 dkg vajon megfuttatjuk, felöntjük a rizs térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízzel. Megsózzuk, össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zöldségpüré-pasztinákkal
Zöldségpüré-pasztinákkal

Ha húslevest vagy zöldségleves főzünk a fenti hozzávalókat megpucolva, mosva, darabolva főzzük bele, úgy hogy ne főjenek szét. Az elkészült levesből vegyük ki a főtt zöldségeket:...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk