krumpli, tej, dara, só, szerecsendió liszt
50 d krumplit meghámozva nyersen lereszelünk, 200 ml forró tejbe belekeverjünk 6 d darát, pihentetjük, majd elegendő mennyiségű lisztet adunk hozzá, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, vizes kézzel diónyi gombócokat készítünk, 20 perc alatt kifőzzük, petrezselyembe hempergetjük, pörkölthöz tálaljuk.
Köret
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A rizst mérjük ki. Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, tegyük rá a fokhagymákat, addig pirítsuk óvatosan, amíg aranybarnák nem lesznek és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük. Nem kell panírozni! A hozzávalókból, a golyók méretétől függően 10 – 15 db-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A krumplit pucoljuk meg és jól mossuk meg. Vágjuk nagyobb hasábokra. Tetszőleges formára, majd öntsük le róla a vizet. Tegyünk rá tetszőleges mennyiségű kókusz olajat, majd fűszer...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: Könnyű