75 g vöröslencse
1 bögre bulgur (2 dl-es)
1 kis fej vöröshagyma
30 g protein (semleges ízű)
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál chiliszósz vagy csípős paprikakrém
1 kávéskanál feketebors
1 evőkanál sűrített paradicsom
fél csokor petrezselyem
3 db újhagyma
1 teáskanál só
A lencsét mossuk át jól, és fél liter vízben tegyük fel a tűzre főni (kb. 10 perc, mert csak félpuha állag kell).
Keverjük hozzá a bulgurt, és fedjük le, így együtt puhulnak további fél órán át.
Közben a vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra és az olajon pároljuk üvegesre. Keverjük hozzá a chilit, a paradicsomsűrítményt és a borsot. Végül öntsük fel fél csészényi forró vízzel, és pár perc alatt főzzük teljesen készre.
A hagymás szószt adjuk hozzá a lencséhez, sózzuk meg, és keverjük össze alaposan. Fedjük vissza.
Az újhagymákat vágjuk vékony karikákra, aprítsuk fel a petrezselymet, majd adjuk ezeket is a keverékhez.
Gyúrjuk át alaposan kézzel a masszát, hogy homogén legyen.
A masszából formázzunk kis fasírtokat, és tálalásig tartsuk hűtőben.
Az egyforma méretű krumplikat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk. Lapos felüket a deszkára téve tetejüket beirdaljuk, úgy, hogy minél mélyebben vágjuk be, de még ne vágjuk át....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelbimbós törtkrumplihoz az édesburgonyát sós vízben, héjastól megfőzzük. Külön, sós, forrásban lévő vízben megfőzzük a kelbimbót is (15 perc). Az apróra vágott vöröshagymát, sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát legyaluljuk és besózva állni hagyjuk. Egy kanál zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a sóból kinyomott káposztát és aranysárgára pirítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk, ezeket további rétegekre szedjük 2. Sózzuk, kis időre félretesszük. 3. A tojást a sóval, tejföllel, borssal + 1 k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű