1 kg burgonya
6 db tojás
200 gr füstölt szárazkolbász
1 nagy pohár tejföl
reszelt sajt 10 dkg
só
A tojásokat erősen sós vízben kb. három percig főzzük, majd, ha letelt a három perc, a tűzről lehúzzuk, és további hét percig hagyjuk a forró vízben. Hét perc elteltével pedig azonnal hideg vízben lehűtjük őket. Ezáltal el tudjuk érni az optimális állagot: nem fog túlfőni, a sárgája sem lesz bántóan morzsalékos, valamint szürke a széle! Ha a tojások lehűltek, megtisztítjuk őket.A burgonyát nyersen fogjuk használni, sőt, még vízbe sem fogjuk tenni! A burgonyát megtisztítjuk, konyhai gyaluval 2–3 mm-es szeleteket vágunk belőle. Azonnal konyharuhára tesszük. A lehető legtöbb nedvességet vonjuk el tőle!Akkor jó, ha megkóstoljuk, és kicsit sósnak érezzük. A burgonyát is sózzuk majd a tejszínnel, ezt ne felejtsük el!Magas peremű porcelántálba rétegezzük a nyers burgonyát, a tojás szeletkéket és a vékony karikákra vágott kolbászt. Minden rétegből kettő, a burgonyából három réteget kell tenni a tálba. Ne feledkezzünk meg a fűszeres tejfölből sem, ezt közben folyamatosan locsoljuk a különböző rétegekre! Burgonyával fejezzük be a műveletet, aminek a tetejére hagyjunk bőven a tejfölből és sajtból!Előmelegített, 160 °C-os sütőben sütjük 30.40 perc keresztül. A végeredmény pedig egy remek, aranysárgára sült rakott burgonya!
A közepes nagyságú krumplikat héjában megfőzzük. Ha kész meghámozzuk, majd 1 cm-es karikákra vágjuk. Tepsibe egymás mellé rakjuk, sózzuk, megszórjuk egész köménnyel és rárakjuk a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk és addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Összekeverjük a liszttel - nem kell sűrű masszának lennie! Az apróra vágott hagymát/snidlinget és petrezselyemzöldet, valamint a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTojásos tarhonyát vásároljunk (a 4 tojásos sokkal kiadósabb, de a 2 tojásos is megfelelő). A hagymát finomra vágjuk, a zsírt kb. 2 literes lábasba téve, megforrósítjuk, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű