1 kg burgonya (megtisztított, hámozott)
36 g kacsazsír
144 g hagyma - vörös
2.3 gerezd fokhagyma
84 g zellergumó (nyers)
60 g bor (fehér, száraz)
72 g zellerszár
A meghámozott, kockára vágott krumplit enyhén sózott vízben felrakom főni. Éppen annyi vízben főzöm, hogy ellepje.
A kacsazsírt egy serpenyőben felmelegítem, és megpirítom benne a finomra kockázott vöröshagymát.
Rászórom aö összezúzott, vagy finomra aprított fokhagymát.
Rápirítom a nagylyukú reszelőn lereszelt zellergumót.
Rálöttyintek egy kis száraz fehérbort.
Újra lepirítom az egészet, majd mehet rá az apró kockára vágott zellerszár.
Ízlés szerint sózom, borsozom. Magyarul kóstolgatom, és addig fűszerezem, amíg nem ízlik. ;)
Leszűröm a megfőtt krumplit. A főzővizet nem érdemes kiönteni, mert elpazarolsz egy csomó jó ízt. Kóstold csak meg! Később főzelék vagy krémleves felöntéséhez remek lehet még.
Krumplitörővel összenyomkodom a leszűrt burgonyát. Ha száraznak találom visszaöntök rá egy kicsit a főzővizéből.
Belekeverem a lepirított, hagymás zellerféléket.
És készen is van! Mehet a főétel mellé! ;) Nagyon finom! :)
2 db burgonya, 1 tk paprika, kakukkfű, fokhagyma , só, bors, 1 ek olaj. Alaposan összekeverni és sütőben megsütni.
Elkészítési idő:A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...
Elkészítési idő:A krumplit reszeld le tormareszelőn egy nagy tálba. Add hozzá a kefirt, majd keverd össze a tojásokkal. Ezt követően ízlés szerint sózd, borsozd, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket....
Elkészítési idő: 15 perc