menu

Családireceptkönyv.hu

Mosolygós burgonya


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 300 gr burgonya pucolva, felkockázva
- 3 csapott ek gluténmentes kukoricaliszt
- 3 csapott ek gluténmentes zsemlemorzsa
- 1 csapott ek só
- 1 db tojás

Elkészítés:


A burgonyát megfőzzük, leszűrjük, villával összetörjük, s jól összekeverjük a többi hozzávalóval. Majd kézzel összegyúrjuk, gombóccá formázzuk, rizslisztes szilikonlapon kinyújtjuk kb fél centire, közben a tetejét is lisztezzük, ne ragadjon. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, szívószál segítségével szemeket készítünk, egy kanállal pedig mosolyt csalunk az arcocskára :) Forró olajban kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Érdemes kiszaggatni és megformázni a teljes adagot és utána nekiállni sütni, mert nagyon gyorsan sülnek.

Forrás: http://www.glutenmentesovezet.hu/sos-sutik-pogacsak/mosolygos-burgonya-hazilag/43603/

Mosolygós burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar reszelt burgonya fűszeres-tejfölös öntettel
reszelt burgonya fűszeres-tejfölös öntettel

A burgonyát lereszeljük és beletesszük egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint. Egy tálban összekeverjük az olvasztott vajat a tejföllel, a res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Meditterán krumpli
Meditterán krumpli

fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymát megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+fr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SZÓJASZÓSSZAL SÜLT ZÖLDSÉGEK RIZSTÉSZTÁVAL
SZÓJASZÓSSZAL SÜLT ZÖLDSÉGEK RIZSTÉSZTÁVAL

A rizstésztát kétszeres mennyiségű, forró, sós vízben főzzük puhára. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, és kezdjük el rajta pirítani a megmosott, felcsíkozott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nokedli
Nokedli

Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk