- 300 gr burgonya pucolva, felkockázva
- 3 csapott ek gluténmentes kukoricaliszt
- 3 csapott ek gluténmentes zsemlemorzsa
- 1 csapott ek só
- 1 db tojás
A burgonyát megfőzzük, leszűrjük, villával összetörjük, s jól összekeverjük a többi hozzávalóval. Majd kézzel összegyúrjuk, gombóccá formázzuk, rizslisztes szilikonlapon kinyújtjuk kb fél centire, közben a tetejét is lisztezzük, ne ragadjon. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, szívószál segítségével szemeket készítünk, egy kanállal pedig mosolyt csalunk az arcocskára :) Forró olajban kisütjük.
Érdemes kiszaggatni és megformázni a teljes adagot és utána nekiállni sütni, mert nagyon gyorsan sülnek.
Forrás: http://www.glutenmentesovezet.hu/sos-sutik-pogacsak/mosolygos-burgonya-hazilag/43603/
A burgonyát lereszeljük és beletesszük egy kivajazott tepsibe, vagy hőálló tálba. Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint. Egy tálban összekeverjük az olvasztott vajat a tejföllel, a res...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymát megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+fr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizstésztát kétszeres mennyiségű, forró, sós vízben főzzük puhára. Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel a maradék olajat, és kezdjük el rajta pirítani a megmosott, felcsíkozott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű