1 kg újburgonya
5 dkg vaj
1-2 csokor petrezselyemzöld
só
A megkapart burgonyát karikákra vágjuk, és a forró vajban megsózva, a saját levében puhára pároljuk. Időnként megkeverjük, nehogy odakapjon. Tálalás előtt 1-2 perccel hintjük rá a megvagdalt zöldpetrezselymet.
A káposztát gyaluljuk le, a hagymát kockázzuk fel. A hagymát megpároljuk a zsiradékon, majd rádobjuk a káposztát. Sózzuk, édesítjük és ecetezzük ízlésünknek megfelelően, majd lass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert meghámozom, kockákra vágom, enyhén sós vízben megfőzöm. A vizet leöntöm, hozzáteszem a többi összetevőt, botmixerrel pürésítem.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze egy nagyobb tálba a következőket az öntethez: - 3 ek extraszűz olívaolajt - 3-5 gerezd fokhagymát törjük át fokhagymaprésen - pár csepp frissen facsart citromlevé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére. Sült zeller A zellert m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű