menu

Családireceptkönyv.hu

Amerikai káposztasaláta


Írta:

Elk. idő: 1 óra 10 perc
Adag: 10 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fél fej káposzta
Egy közepes szál sárgarépa
Fél fej vöröshagyma
9 evőkanál majonéz (kb. 135 ml, házi majonéz esetén kb. 2 tojásból)
2 teáskanál dijoni mustár
negyed citrom leve
Egy kávéskanál só
Egy kávéskanál bors

Elkészítés:


Egy fél fej káposztát reszelj le, egy szál kisebb sárgarépát, vagy egy fél
nagyobbat szintén reszelj le, vágj apróra egy fél fej hagymát.
Keverd össze a zöldségeket egy nagy tálban, és ízesítsd egy-egy kávéskanál sóval és borssal.
A majonézes változathoz vegyél kilenc evőkanál majonézt (figyelem: ehhez sima majonéz, nem tejföllel dúsított kell!), két teáskanál dijoni mustárt és egy negyed citrom levét. Keverd jól el ezeket a káposztás keverékkel, hogy a zöldségeket mindenhol érje az öntet. Természetesen a fűszereket és az öntet mennyiségét ízlésed szerint változtathatod, vagy ahogy írtam, másféle zöldségekkel is kipróbálhatod.Ha kész, hűtőben lefedve legalább egy órát hagyd érni, de igazán finom másnapra lesz. Hűtőben néhány napig eláll.

Trükkök, tippek, praktikák:


Maga a coleslaw név a holland “koolsla” szóból származik, ami az eredeti “koolsalade” – káposztasaláta – szó rövidülése. Ez egy viszonylag könnyű, finom saláta, azonban ahhoz mégis elég testes, hogy egyszerre nyári és téli ételnek is jó legyen. Az amerikaiak általában sült krumpli vagy grillezett ételek mellé eszik, de bármilyen, nem szószos fogás – akár wokban sült rántott hús – mellé jó.

Amerikai káposztasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Párolt rizs
Párolt rizs

1. 2 ek olajban megpirítunk 25 dkg rizst, és annyi vizet öntünk rá, hogy egyujjnyival ellepje. 2. Megsózzuk, és egy kis fej hagymát (egészben) beleteszünk. 3. Ha felforrt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egerek palacsintából
Egerek palacsintából

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Párolt káposzta
Párolt káposzta

1. A káposztát meggyaluljuk, megsózzuk, ½ óráig állni hagyjuk, majd a levét kinyomkodjuk. 2. A cukrot forró olajban megpirítjuk, az apró kockákra vágott hagymát, a kicsavart ká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Fokhagymás burgonya
Fokhagymás burgonya

A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk. Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforgat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk