menu

Családireceptkönyv.hu

Amerikai káposztasaláta


Írta:

Elk. idő: 1 óra 10 perc
Adag: 10 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fél fej káposzta
Egy közepes szál sárgarépa
Fél fej vöröshagyma
9 evőkanál majonéz (kb. 135 ml, házi majonéz esetén kb. 2 tojásból)
2 teáskanál dijoni mustár
negyed citrom leve
Egy kávéskanál só
Egy kávéskanál bors

Elkészítés:


Egy fél fej káposztát reszelj le, egy szál kisebb sárgarépát, vagy egy fél
nagyobbat szintén reszelj le, vágj apróra egy fél fej hagymát.
Keverd össze a zöldségeket egy nagy tálban, és ízesítsd egy-egy kávéskanál sóval és borssal.
A majonézes változathoz vegyél kilenc evőkanál majonézt (figyelem: ehhez sima majonéz, nem tejföllel dúsított kell!), két teáskanál dijoni mustárt és egy negyed citrom levét. Keverd jól el ezeket a káposztás keverékkel, hogy a zöldségeket mindenhol érje az öntet. Természetesen a fűszereket és az öntet mennyiségét ízlésed szerint változtathatod, vagy ahogy írtam, másféle zöldségekkel is kipróbálhatod.Ha kész, hűtőben lefedve legalább egy órát hagyd érni, de igazán finom másnapra lesz. Hűtőben néhány napig eláll.

Trükkök, tippek, praktikák:


Maga a coleslaw név a holland “koolsla” szóból származik, ami az eredeti “koolsalade” – káposztasaláta – szó rövidülése. Ez egy viszonylag könnyű, finom saláta, azonban ahhoz mégis elég testes, hogy egyszerre nyári és téli ételnek is jó legyen. Az amerikaiak általában sült krumpli vagy grillezett ételek mellé eszik, de bármilyen, nem szószos fogás – akár wokban sült rántott hús – mellé jó.

Amerikai káposztasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pirított fokhagymás gomba
Pirított fokhagymás gomba

A gombákat megmossuk, a tönkjüket kivesszük, majd megszárítjuk őket. Egy wokban olajat hevítünk, majd beletesszük a gombákat és a vékony szeletre vágott fokhagymát. Sózzuk, borso...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kukoricás rizs
Kukoricás rizs

A rizst felforrósított olajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a hideg vizet ( sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha fel...

Elkészítési idő: 20-25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos krumpligolyó
Sajtos krumpligolyó

A megtisztított krumplit apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, és krumpli törővel áttörjük. Míg egy picit hűl, lereszeljük a sajtot, kimérjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia burgonya (gratin dauphinois)
Francia burgonya (gratin dauphinois)

A sütőt előmelegítjük 180°-ra. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és a felét mély kiolajozott tepsibe öntjük. Egy tálban alaposan összekeverjük a tejföl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk