30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
4 db burgonya
2 közepes db pasztinák
1 kis db zeller
1 közepes db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 db zellerlevél
2 dkg vaj
1 dl zöldség alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Ha húslevest vagy zöldségleves főzünk a fenti hozzávalókat megpucolva, mosva, darabolva főzzük bele, úgy hogy ne főjenek szét.
Az elkészült levesből vegyük ki a főtt zöldségeket: pasztinákot, burgonyát, hagymát, zellert, zeller- és petrezselyem zöldet (ezekről a vastagabb szárat vágjuk le) és egy tálban vajjal, egy deci alaplével, sóval, borssal turmixoljuk össze.
Sültek mellé, burgonyapüré helyett tálaljuk.
Ha húslevesről van szó –Burgonyapüré helyett zöldségpüré, ez a megoldás! A vöröshagymát, zeller zöldjét és a petrezselymet se felejtsük ki belőle, ez adja meg a színét, gyönyörű lesz!
Tököt a megszokott módon megsütöm,ha kihűlt héját levágom,felkockázom,serpenyőbe kevés kókuszzsíron elkezdem pirítani,hozzáadok kakukkfüvet-rozmaringot kicsi sót,és össze pirítom ....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megpucoljuk, és kockára vágjuk. Majd sós vízbe téve megfőzzük őket. Ezután egy szűrő segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit, ez benne a nagy titok! Közben míg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrni,kisütni
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt mosd meg alaposan, majd töröld szárazra. Szedd rózsáira, és egy közepes lyukú reszelőn reszeld le, vagy dobd késes aprítógépbe, és turmixold maximum 10 másodperc alatt k...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű