30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
4 db burgonya
2 közepes db pasztinák
1 kis db zeller
1 közepes db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 db zellerlevél
2 dkg vaj
1 dl zöldség alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Ha húslevest vagy zöldségleves főzünk a fenti hozzávalókat megpucolva, mosva, darabolva főzzük bele, úgy hogy ne főjenek szét.
Az elkészült levesből vegyük ki a főtt zöldségeket: pasztinákot, burgonyát, hagymát, zellert, zeller- és petrezselyem zöldet (ezekről a vastagabb szárat vágjuk le) és egy tálban vajjal, egy deci alaplével, sóval, borssal turmixoljuk össze.
Sültek mellé, burgonyapüré helyett tálaljuk.
Ha húslevesről van szó –Burgonyapüré helyett zöldségpüré, ez a megoldás! A vöröshagymát, zeller zöldjét és a petrezselymet se felejtsük ki belőle, ez adja meg a színét, gyönyörű lesz!
A burgonyát meghántjuk, mossuk, kockákra vágjuk. Fövő sós vízben kb. 10-15 percig főzzük, leszűrjük. A brokkolit rózsáira szedjük, mossuk, majd fövő sós vízben kb. 2-3 percig főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott, felkockázott sütőtököt és burgonyát tegyük fel sós vízben főni. Kb. 20-25 perc alatt megpuhul, ekkor szűrjük le. Öntsük a zöldséget vissza a lábasba, adjuk hozzá a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt kb. kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Felforraljuk a vizet, beleöntjük a bulgurt, majd újra forrás után a legalacsonyabb lángon, lefedve készre pároljuk. Miután elké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem, és nyúlós állagú tésztát kell kapnom. Forrásban lévő vízben pár percig főzöm, majd kiszedem, lemosom és egy lábasba teszem. Önteni kell rá olajat, kül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű