vöröslencse
babérlevél
bors,
koriander,
őrölt kömény,
fokhagyma
A vöröslencsét mosd meg, majd tedd annyi vízbe, amennyi ellepi. Tegyél hozzá babérlevelet, és sózd meg. Főzd addig, amíg el nem fő a leve. Amikor elveszti a színét, és puha lesz, vedd le a gázról, és turmixold össze. Borssal, korianderrel, őrölt köménnyel és fokhagymával ízesítsd! A legjobb, ha közben kóstolgatod, így biztosan tökéletesek lesznek az arányok. Ha nem elég sós, azt is pótold. A krémet kend a bagettre, majd csírával díszítsd.
Fűszerkverék A fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére. Sült zelle...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: KönnyűAz almákat megmossuk, de nem hámozzuk meg. Almafúróval kicsumázzuk, és kb 2 cm vastag szeletekre vágjuk. A cukorból és a vízből karamellt készítünk, amikor aranysárga a karamell,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 vagy 3 tojás, attól függ mennyit akarunk készíteni, só, gríz, amennyit felvesz. A tojást felverjük, nem habosra, mert egész tojással dolgozunk, de alaposan. Belekeverjük a grízt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és az olajat melegítsük fel egy nagy serpenyőben, közepes hőfokon. A kockázott vöröshagymát dinszteljük meg a vajon, amíg üveges nem lesz. Közben a gombákat tisztítsuk meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű