vöröslencse
babérlevél
bors,
koriander,
őrölt kömény,
fokhagyma
A vöröslencsét mosd meg, majd tedd annyi vízbe, amennyi ellepi. Tegyél hozzá babérlevelet, és sózd meg. Főzd addig, amíg el nem fő a leve. Amikor elveszti a színét, és puha lesz, vedd le a gázról, és turmixold össze. Borssal, korianderrel, őrölt köménnyel és fokhagymával ízesítsd! A legjobb, ha közben kóstolgatod, így biztosan tökéletesek lesznek az arányok. Ha nem elég sós, azt is pótold. A krémet kend a bagettre, majd csírával díszítsd.
70-30% arányban szezámlisztet és tápiókát gyúrunk össze 2 tojással.(5dkg szezámliszt, és 15-18dkg tápióka) gyúrjuk, majd ha csipetke állagúra keményedett, akkor kinyújtjuk vékonyra...
Elkészítési idő:Olajon megfonnyasztjuk a kis kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst, kevergetve pirítjuk. Majd felöntjük a vízzel, megsózzuk. Rárakjuk a fedőt és keverés nélkül közepes lángon...
Elkészítési idő: 1,5 óraA nyers krumplit lereszeljük kis lukú reszelőn, hagyjuk állni, és a felesleges vizet leöntjük róla.A főtt krumplit összetörjük(ne legyen meleg )és összekeverjük a nyers krumplival...
Elkészítési idő: