Családireceptkönyv.hu

Knédli


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt
6 dkg élesztő
4-5 dl langyos víz - tej keveréke
2 egész tojás
1 evőkanál cukor

Elkészítés:


1 kg liszt, 6 dkg élesztő, kb 4 dcl langyos víz-tej felesben, 1 tojás, kávéskanál cukor, só. Felfuttatom az élesztőt, majd a lisztet elkeverem sóval, bele a tojás és a felfuttatott élesztő a folyadékkal együtt. Mindjárt nem teszem bele az összes folyadékot, van amikor kicsivel kevesebb kell, a liszttől függ. Kidolgozom, utána hagyom kelni minimum fél órát. Ha a duplájára kelt a tészta, kirakom a deszkára, 4-5 felé osztom, és knédlire formázom. Közben vizet teszek az edénybe a knédli párolásához. Ha van pároló. abban készíthető, ha nincs nálunk szokás, hogy a lábasra konyharuha, lekötve, és letakarva egy nagy tállal. Ha a víz forr, rárakok 1 knédlit a párolóra vagy a konyharuhára, letakarom és már fő is. Ha 4-felé vágtam, akkor 25 percig kell párolni, ha 5 felé akkor 20 perc elég. Utána kiszedem, megszurkálom hústűvel, hogy a gőz távozzon. Majd lehet szeletelni.

Knédli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Nikcsi83
Chips
Chips

Chips vágóval vékonyra szeleteljük a krumplit. Microba pár perc alatt készre sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Tünde
Sajtos sült rizsgolyók
Sajtos sült rizsgolyók

A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hercegnő burgonya
Hercegnő burgonya

Egy nagyobb lábasban kb. 20 perc alatt puhára főzzük a meghámozott, kockára vágott krumplit. A vaj felét megolvasztjuk, és félretesszük. Ha a krumplit leszűrjük, majd visszarakj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Fokhagymás-citromos ceruzabab
Fokhagymás-citromos ceruzabab

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A láboskádat töltsd fel kétharmadig vízzel, dobj bele egy kiskanál sót, majd tedd fel a tűzre forrni. Amíg méltóztatik eljutni a bugyborékolásig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk