Családireceptkönyv.hu

Krokett


Írta:

Elk. idő: 55 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 24 darabhoz:

50 dkg krumpli
15 dkg liszt
5 dkg vaj
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1 fokhagyma

bors
szerecsendió
Panírozáshoz
2 tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A krumplit hámozd meg, mosd meg, vágd apró kockákra, majd sós vízben főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd meg. Ha kihűl, keverd hozzá a vajat, a tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselymet, nyomd bele a fokhagymát, és sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval.

Formálj a masszából tetszés szerint 4-6 centi hosszú, 2 centi vastag rudacskákat. Forgasd a kis hengereket először a felvert tojásba, majd pedig a zsemlemorzsába. Forró olajban süsd aranybarnára körülbelül öt perc alatt, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

Krokett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kantoni rizs ♥ Hervé Palmieri
Kantoni rizs ♥ Hervé Palmieri

Megtisztítjuk a répát és apró kockákra vágjuk, ugyanígy a hagymát is. A kolbászt szintén apróra vágjuk (helyettesíthető pl. apróra vágott csirkehússal stb. és kissé lepirítjuk az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Félre a hiz­laló riz­zsel! Karfi­ol­mor­zsa a ki­rál
Félre a hiz­laló riz­zsel! Karfi­ol­mor­zsa a ki­rál

A karfiolt szedd rózsáira és zöldségaprítóban vagy turmixgépben törd össze. Csak rövid ideig nyomd az indítógombot, 1-2 mp alatt ugyanis apró szemcsés lesz a karfiol állaga, és itt...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabgaluska
Zabgaluska

A hozzávalókat összekeverjük, majd forrásban lévő vízbe szaggatjuk és megfőzzük.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk