1 kg burgonya
20 dkg pulykasonka
30 dkg bacon
1 evőkanál vaj
só, bors
olaj
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
A meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük és hozzákeverjük a vajat. Amikor már csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a tojássárgáka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Peel and rinse the potatoes. Then cut them into sticks. 2. Place them in a large bowl and cover with cold water. Allow them to soak, 2 to 3 hours. 3. When you're ready to mak...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat felolvasztjuk, a szuflétálakat kivajazzuk és kilisztezzük. A maradék vajhoz adjuk a lisztet, és 1-2 percig megfuttatjuk rajta. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű