Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


padlizsán
lilahagyma
fokhagyma
majonéz
só, bors
parmezán

Elkészítés:


A padlizsánt félbevágva és a húsát bevagdosva tedd be a sütőbe. Ezt az első lépést egyébként előző nap is megcsinálhatod, így reggel már a kész alapanyag vár rád a konyhában. A sült padlizsán húsát kanalazd egy tálba. Ha igazán krémes textúrát szeretnél, turmixold át. Apróra vágott lilahagymával, egy kevés fokhagymával, majonézzel és sóval, borssal ízesítsd. Tálalásnál egy kis parmezánnal még jobban megbolondíthatod.

Padlizsánkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bratkartoffeln - pirított burgonya
Bratkartoffeln - pirított burgonya

A burgonyát sós vízben megfőzzük. Közben a szalonnát és a hagymát lepirítjuk. Majd összekeverjük a burgonyával, sózzuk, borsozzuk, berakjuk előmelegített sütőbe. 230 fokon kb 30 pe...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos tepsis krumpli
Paradicsomos tepsis krumpli

A krumplit megpucoljuk és kb egyforma darabokra vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük a paradicsompürével és a fűszerpaprikával, majd jól átfogatjuk benne a krumplit. Sütőpapí...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Baconos hagymás tört krumpli
Baconos hagymás tört krumpli

A kockára vágott, sózott krumplit felrakjuk főni. A bacont apró gyufaszálakra vágjuk, pici zsíron lepirítjuk, hozzáadjuk a kockázott hagymát (lehet picit nagyobb is), üvegesre pir...

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás tört burgonya
Hagymás tört burgonya

1 kg burgonyát megpucolunk, sós vízben felkockázva puhára főzzük. 3 fej vöröshagymát megtisztítunk, apróra kockázzuk, majd kevés zsíron a szokott módon megdinszteljük. Sózzuk ter...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk