1 kg finomliszt
3 tojás
só
víz (tojásonként 2,5dl)
A tojásokat egy tálba ütjük,elkeverjük a vízzel,majd a végén adjuk hozzá a lisztet,és a sót. Jól összekeverjük,amíg nokedliállagú tésztát nem kapunk.Forró vízbe szaggatjuk,és addig főzzük,amíg feljön a víz tetejére. A nokedlikat leszűrjük,hideg víz alatt átmossuk,tálba öntjük és oiajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.
A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kikenünk vajjal egy sütőtálat. A burgonya- és hagymakarikák felét egymásra csúsztatva, váltakozva lerakjuk a tá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész). A krumplit az itt leír...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA hagymát közepesen apró darabokra vágjuk, és az olajban elkezdjük pirítani. Amikor megpuhult, ráöntjük a cukrot (én barnacukrot használok), a 2 dl vörösbort, a narancs levét, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk és felkockázzuk. Sós vízben feltesszük főni. Miután a krumpli megpuhult, leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük. Közben a bacont felkockázzu...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű