1 kg finomliszt
3 tojás
só
víz (tojásonként 2,5dl)
A tojásokat egy tálba ütjük,elkeverjük a vízzel,majd a végén adjuk hozzá a lisztet,és a sót. Jól összekeverjük,amíg nokedliállagú tésztát nem kapunk.Forró vízbe szaggatjuk,és addig főzzük,amíg feljön a víz tetejére. A nokedlikat leszűrjük,hideg víz alatt átmossuk,tálba öntjük és oiajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.
A zsemléket darabold egységes méretű - 1x1 centiméteres - kockákra, majd forró sütőben, olajjal meglocsolva pirítsd meg őket. Amíg pirulnak, a tojásokat keverd habosra a tejjel és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát megtisztítás után hasábokra, vagy vastagabb karikára vágom, és serpenyőben vajon 5 percig pirítom. Ezután beleöntöm a bort és a narancslevet. Felforralom, majd hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A cukkinit hámozzuk meg, reszeljük le, enyhén sózzuk meg, majd tegyük félre egy szűrőben, hogy a folyadék le tudjon csöpögni róla. A zabpelyhet, és a hajdinapelyhet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAprító gépben összevágom a vöröshagymát és fokhagymát. Hozzákeverem a darált húshoz. Sózom, borsozom. A nyers burgonyát sajtreszelőn lereszelem, majd hozzáadom ezt is. A szikkadt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű