4-5 db burgonya
4-5 db répa
2-3 db petrezselyemgyökér
1 kápia paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 nagy alma
2 ek vaj
1-2 ek méz
kakukkfű
só, bors
A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk.
A tepsi alját kikenjük az olvasztott vajjal, majd szétosztjuk rajta a zöldségeket (az étolaj azért nem annyira jó, mert olaj íze lesz a zöldségeknek, a vaj viszont hagyja a zöldségek ízét érvényesülni).
A zöldségeket sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk egy kis kakukkfűvel, majd meglocsoljuk egy-két evőkanál mézzel. ( Ha szereted, tehetsz hozzá egy kis gyömbért és fahéjat is.)
Határozott mozdulatokkal összerázzuk a zöldségeket, hogy mindenhova jusson egy pici a vajból, a mézből és a kakukkfűből. (Ha száraznak találod, locsolj még egy kis vajat rá. Ha túl kevés a zsiradék, akkor nem lesz ízletes a végeredmény!)
Kevés vízzel meglocsoljuk, befedjük alufóliával. Kb. 30 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és 10-15 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét.
Tálalás előtt csorgatunk még egy kanál mézet a tepsis zöldségköret tetejére.
A cukkinit meghámozzuk és lereszeljük, majd egy picit kinyomkodjuk, mert levet ereszt. Ezt követően egy tálba tesszük és hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet, a zúzott f...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat felmelegítjük és a felszeletelt gombát megpároljuk benne, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A tejfölbe keverjük a lisztet, amikor a gomba megpuhult, felöntjük vele és folyama...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, karikára szeletelt padlizsánt besózom és tésztaszűrő kanálban állni hagyom (így elveszti kesernyés ízét). A többi hozzávalóból lecsót készítek. A padlizsánszeleteket l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A padlizsánokat megmostam, levágtam a két végét és felkockáztam, besózva félre tettem. 2. Megmostam, meghámoztam és felaprítottam a répát, hagymát. 3. A padlizsánkockákat leöb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű