menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis burgonya almával és mézzel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4-5 db burgonya
4-5 db répa
2-3 db petrezselyemgyökér
1 kápia paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 nagy alma
2 ek vaj
1-2 ek méz
kakukkfű
só, bors

Elkészítés:


A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk.
A tepsi alját kikenjük az olvasztott vajjal, majd szétosztjuk rajta a zöldségeket (az étolaj azért nem annyira jó, mert olaj íze lesz a zöldségeknek, a vaj viszont hagyja a zöldségek ízét érvényesülni).
A zöldségeket sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk egy kis kakukkfűvel, majd meglocsoljuk egy-két evőkanál mézzel. ( Ha szereted, tehetsz hozzá egy kis gyömbért és fahéjat is.)
Határozott mozdulatokkal összerázzuk a zöldségeket, hogy mindenhova jusson egy pici a vajból, a mézből és a kakukkfűből. (Ha száraznak találod, locsolj még egy kis vajat rá. Ha túl kevés a zsiradék, akkor nem lesz ízletes a végeredmény!)
Kevés vízzel meglocsoljuk, befedjük alufóliával. Kb. 30 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát és 10-15 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét.
Tálalás előtt csorgatunk még egy kanál mézet a tepsis zöldségköret tetejére.

Tepsis burgonya almával és mézzel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Aloo Ghobi - Keleti krumplis karfiol
Aloo Ghobi - Keleti krumplis karfiol

1. Izzítsd fel a tüzet, fogj egy nagy kövér hagymát (vagy két átlagosat), darabold őket apróra, és süsd őket illatosra forró olívaolajban. Közben dobj rájuk két babérlevelet, sózd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi trappista sajt
Házi trappista sajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hagymalekvár
Hagymalekvár

A hagymákat megpucoljuk, megmossuk és nagyon vékony kb.: 1 mm-es szeletekre vágjuk. A felaprított hagymát egy edénybe helyezzük (lehetőség szerint ami jól zárható, hogy így elkerü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Zöldséges dahl
Zöldséges dahl

Wokban megmelegítjük a szezámolajat, majd megpirítjuk benne a vékonyra szeletelt hagymát, vékony csíkokra vágott céklát. Addig pirítjuk, amíg a cékla félpuha nem lesz, majd jöhet a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk