400 g bulgur (2 pohár)
720 ml víz
1/2 tk. só
Egy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval.
Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgurhoz másfél pohár vizet számolj.
Add hozzá a 400 g bulgurt és keverd el.
Forrald fel egyszer, fedd le és vedd le a tűzről.
Hagyd 20 percig állni, amíg a bulgur megpuhul, és felszívja a folyadékot.
A végén keverd át még egyszer, és a párolt bulgur elkészült, tálalásra kész.
♥ A bulgur tulajdonképpen a rizshez vagy a tarhonyához kinézetre nagyon hasonlító, és hasonlóan is elkészíthető köret. Mint láthatod, ráadásul mindkét hagyományos köretnél könnyebben elkészíthető.
♥ A bulgur általában durumbúzából készül, teljes kiőrlésű gabonának számít, alacsony glikémiás indexszel (48). Vagyis nem dobja meg a vércukorszintet, nem vagy kevésbé okoz fogyókúrázóknak jo-jó effektust
Összekeverjük a hozzávalókat és forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk. Kb. 10 perc múlva leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát kicsit átmostam, majd összevágtam. Hozzáadtam a tojásokat, fűszereztem, a végén raktam bele az útifűmaghéjat. Pár percig hagytam pihenni. Közben a szalonnát vékony c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKörben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk. Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk. Palacsintatésztát készítünk kevés tejből,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű