400 g bulgur (2 pohár)
720 ml víz
1/2 tk. só
Egy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval.
Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgurhoz másfél pohár vizet számolj.
Add hozzá a 400 g bulgurt és keverd el.
Forrald fel egyszer, fedd le és vedd le a tűzről.
Hagyd 20 percig állni, amíg a bulgur megpuhul, és felszívja a folyadékot.
A végén keverd át még egyszer, és a párolt bulgur elkészült, tálalásra kész.
♥ A bulgur tulajdonképpen a rizshez vagy a tarhonyához kinézetre nagyon hasonlító, és hasonlóan is elkészíthető köret. Mint láthatod, ráadásul mindkét hagyományos köretnél könnyebben elkészíthető.
♥ A bulgur általában durumbúzából készül, teljes kiőrlésű gabonának számít, alacsony glikémiás indexszel (48). Vagyis nem dobja meg a vércukorszintet, nem vagy kevésbé okoz fogyókúrázóknak jo-jó effektust
1. Az újburgonyát letisztítjuk és sós vízben puhára főzzük úgy, hogy ne essen szét. 2. Leszűrjük és lisztben megforgatjuk, majd az olajon aranybarnára sütjük. 3. A fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában. Ha megfőtt, húzd le a héját, és karikázd fel. A hagymát pucold meg, és szintén vágd karikákra. Egy tálba tedd bele a majonézt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között rudacs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát nyersen hámozd meg. Ezt érdemes gumikesztyűben tenned, különben jól megfogja a kezedet. Vágd négy-hat részre, és rendezd egy tűzálló tálba. Locsold meg olívaolajjal, balzs...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű