400 g bulgur (2 pohár)
720 ml víz
1/2 tk. só
Egy lábasban forralj fel 720 ml vizet egy fél teáskanál sóval.
Ez a mennyiség kb. 4 adagra elegendő. Ha nem súlyra, hanem űrmértékre méred a bulgurt, akkor nagyjából 1 pohár bulgurhoz másfél pohár vizet számolj.
Add hozzá a 400 g bulgurt és keverd el.
Forrald fel egyszer, fedd le és vedd le a tűzről.
Hagyd 20 percig állni, amíg a bulgur megpuhul, és felszívja a folyadékot.
A végén keverd át még egyszer, és a párolt bulgur elkészült, tálalásra kész.
♥ A bulgur tulajdonképpen a rizshez vagy a tarhonyához kinézetre nagyon hasonlító, és hasonlóan is elkészíthető köret. Mint láthatod, ráadásul mindkét hagyományos köretnél könnyebben elkészíthető.
♥ A bulgur általában durumbúzából készül, teljes kiőrlésű gabonának számít, alacsony glikémiás indexszel (48). Vagyis nem dobja meg a vércukorszintet, nem vagy kevésbé okoz fogyókúrázóknak jo-jó effektust
A krumplikat hámozás nélkül megmosom, 4-be vágom. Serpenyőben olajon és kevés vízben fedő alatt puhára párolom. Ha kell, közben adok még hozzá pici vizet, de nem kell sok. Közben s...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. A hagymát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. A hagymát, fokhagymát és a kakukkfüvet az olajban, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAdj hozzá sót és többször egy kevés vizet, hogy fakanállal lazán össze tudd dolgozni. Akkor jó az állaga, ha se túl kemény, se túl lágy, és amikor áthúzod benne a fakanalat, mögött...
Elkészítési idő: 10 Perc Nehézség: Könnyű