Karfiol,, hagyma, só, zsemle, tejföl, tojás, liszt, morzsa, olaj
Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, a karfiollal és 1 tojással. Sóval, törött borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró zsiradékban ropogósra sütjük.
Köretként, de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.
A burgonyát megmossuk és héjastól főzzük 15-20 percen át. Majd meghámozzuk és felszeleteljük. A hagymát is megtisztítjuk és felvagdossuk, hozzákeverjük. Az olívaolajat, a mustárt,...
Elkészítési idő:Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük, hozzáadjuk a felszeletelt bacont és az apróra vagdosott...
Elkészítési idő:A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A lisztből, élesztőből és tejből lágya...
Elkészítési idő: