Karfiol,, hagyma, só, zsemle, tejföl, tojás, liszt, morzsa, olaj
Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, a karfiollal és 1 tojással. Sóval, törött borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró zsiradékban ropogósra sütjük.
Köretként, de tartármártással önálló ételként is tálalhatjuk.
A krumplit megpucoljuk majd négy,vagy hat darabra vágjuk. ( a fenti lépen a vízben látszik a méret nagysága): Közben bekapcsoljuk a sütőt . Egy fazékba rakjuk annyi vízzel,hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sárgarépát és a cukkinit meghámozzuk, 2-3 felé daraboljuk, majd vékony hasábokra vágjuk. 2. A lilahagyma külső buroklevelét eltávolítjuk, és a hagymát közepes méretű darabokr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 ek olajon megpirítjuk a rizst kb. 3 percen keresztül folyamatosan kevergetve, majd felöntjük a forró vízzel, megsózzuk, megkeverjük, és fedő alatt közepes lángon kb. 12 percig fő...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és csirkehúslevesben puhára főzzük. Pár darabot félreteszünk a díszítéshez. A megfőtt karfiolt konyhai robotgépben krémesre mixeljük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű