étolaj
1 közepes nagyságu vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy kaliforniai paprika
1 kiskanál paradicsompüré helyettesithetö friss paradicsommal
2-3 evökanál ajvár
örölt fekete bors
só
1 db husleveskocka
100 g cukorborsó
200 g rizs
petrezselyem
A hagymát és a paprikát kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk , a paprikakockákat, együtt sütjük majd a fokhagymát és a rizst jól összekeverjük majd a paradicsompürét és az ajvárt is hozzáadjuk majd örölt pirospaprikával megszórjuk. Fölöntjük vizzel kb másfélszer annyival mint a rizs mennyisége de ez rizs fajtátol is függ.
Öröltborssal füszerezzük majd a husleveskockát és a cukorborsót petrezselyem zöldjét is hozzáadjuk. Egy födövel letakarjuk és forrás után lassu tüzönk készre fözzük.
Burgonyákat sós vízben puhára főzzük, levét leöntjük,1-2 evőkanálnyi vajat hozzá adva, krumplinyomóval krémes állagúra törjük. Ízlésünk szerint sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval íz...
Elkészítési idő:A burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágva, bő vízben puhára főzzük. Vajjal, tejjel, tejföllel, sóval és borssal krémes állagú pürévé törjük. A sajtot lereszeljük. A bacon...
Elkészítési idő: 55 percElkészítése: Egy tálban a lisztben elkeverjük a sütőport, beleszórjuk a fűszereket. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk. A lila hagymát felkockázzuk. Mindkettőt be...
Elkészítési idő:A petrezselymet finomravágjuk, és az apróra vágott vöröshagymával, valamint a kis kockákra darabolt paradicsommal összekeverjük. A kész kuszkuszt vagy bulgurt kevés vízben jól átk...
Elkészítési idő: