1 kg megtisztított burgonya
10 dkg vaj
1 teáskanálnyi bazsalikom
zöldpetrezselyem
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
A burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, majd bevagdossuk. A fűszereket belekeverjük a vajba, és átkenjük vele a burgonyákat, majd beleforgatjuk a felszeletelt petrezselyembe és 180 fokon sütjük 35.40 percen át. Megforgatjuk többször, hogy minden oldala jól átsüljön és ha szükséges egy kevés olajat is önthetünk alá.
A krumplikat pucold meg, és enyhén sós vízben főzd őket puhára. Ha elkészültek, várj egy kicsit, amíg kihűlnek, majd egy krumplinyomóval törd őket minél apróbbra, mintha krumplipür...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. 2. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockázott burgonyát feltesszük sós vízben főni. Vigyázzunk, mert felhabzik ha nagyon erős lángon főzzük, néha kevergessük meg, de óvatosan. Ha készen van, leszűrjük. Krumpliny...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJó nagy fazékban forralj sós vizet, de csak akkor tedd bele az egészben hagyott karfiolt, amikor már lobog a víz. Míg fő a karfiol (max. 10 perc), dobd össze a provance-i fűszerola...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű