1 kg megtisztított burgonya
10 dkg vaj
1 teáskanálnyi bazsalikom
zöldpetrezselyem
1 teáskanálnyi őrölt kömény
só, bors
A burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, majd bevagdossuk. A fűszereket belekeverjük a vajba, és átkenjük vele a burgonyákat, majd beleforgatjuk a felszeletelt petrezselyembe és 180 fokon sütjük 35.40 percen át. Megforgatjuk többször, hogy minden oldala jól átsüljön és ha szükséges egy kevés olajat is önthetünk alá.
A krumplit egy főzőedénybe tesszük, a kockákra vágott vöröshagymával együtt, rátörjük a fokhagymát, sózzuk borsozzuk. A tejszínt ráöntjük, valamint annyi tejet hogy ellepje a krum...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA burgonyát megpirítjuk a hagymával egy serpenyőben. Amikor megpuhult ráteszem a petrezselymet és fűszerezem sóval, borssal. Egy őzgerincformát a baconnal kibélelek és beleteszem...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFőzd meg a csicsókát, és törd össze egy villával. 2. Szedd rózsáira a karfiolt, és gőzöld nagyon puhára (kb. 25 perc). Tedd szűrőbe lecsepegni. 3. Konyhai robot gépben daráld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt a finomságot garnírungként és egytál ételként egyaránt ajánlhatom. Ha fogyókúrás módon akarjuk elkészíteni, akkor sovány sajttal szórjuk meg, ha dúsabban, akkor füstölt sajttal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű