60 dkg cukkini (tisztítva mérve)
1 dl víz
2-3 ek. citromlé
2 ek. kókuszolaj
só, ízlés szerint
20 dkg gari (manióka/cassava dara)
10 dkg nyílgyökérpor
4 dkg útifűmaghéj
2 ek. kókuszliszt
1 csapott tk. szódabikarbóna
A gnocchihoz a cukkinit hámozd meg, vágd kockára, tedd fazékba, öntsd fel a vízzel és citromlével, lefedve alacsony lángon párold puhára, kb. 5-10 perc. A héját se dobd ki, én apróra szogtam vágni és salátákba, levesekbe, ragukba keverem, attől függ éppen mit készítek. A puha cukkinit a levével együtt pürésítsd még forrón, a legegyszerűbb botmixerrel. Keverd bele a kókuszolajat, kevés sót. A száraz hozzávalókat vegyítsd el, majd ezt is add hozzá, keverd le, gyorsan összeáll az egész. Hagyd kihűlni, majd gyúrd át a kezeddel. Nyújtólapon lapítsd ki a kezeddel, vágd fel kis kockákra és a kezeddel formázz gnocchikat. Nem tapadt le a tészta, szilikonos lapon alá lisztezni sem kellett. Lobogó sós vízben főzd ki 3-4 adagban, ahogy feljönnek avíz tetetjére már szűrd is le, forgasd meg olajban és ízlés szerint fűszereket is tehetsz az olajba. Célszerű a kifőzést akkor végezni, amikor a hús már majdnem készen van. Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, az apróra vágott hagymát és fokhagymát dinszteld meg, majd szedd ki. Tedd egy edénybe, add hozzá a bazsalikomot, kesudiót, citromlevet, kevés sót és a folyadékot, keverd krémesre. Ha eszel sajtot, akkor keverj hozzá reszelt parmezánt is. Ha túl sűrű, akkor hígíthatsz még rajta. A csirkemell filéket vágd vékony csíkokra, sózd és borsozd, a visszamaradt olajban pirítsd meg, míg aranysárga nem lesz. Ha kevés az olaj, akkor tegyél még hozzá. Ha kész a csirke, akkor öntsd hozzá a bazsalikomkrémet, forrald át, szükség szerint még ízesítsd. Forrón tálald a gnocchival.
A paszternákot és a hagymákat lereszelem. Optimális lenne hozzá egy közepes lyukú reszelő, de a paszternákot sajnos a robotgépem közepes tárcsája nem reszeli le (céklát, édesburgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk al...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: KönnyűA kiflit felkockázzuk (1cm), leöntjük forró zsírral,és 1,5 dl ferró tejjel. A tojásokat felverjük, hozzá adunk 1 dl tejet, sót, borsot. A kiflire öntjük. Rászorjuk a lisztet, elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz árpagyöngyöt átöblítjük. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az árpagyöngyöt. Vízzel felöntjük, sózzuk, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Mikor me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű