4 bébicukkini, hosszában felvágva
5 dkg reszelt parmezán
1/2 tk. kakukkfű
1/2 tk. oreganó
1/2 tk. bazsalikom
1/4 tk. fokhagymapor
só, bors
2 ek. olívaolaj
kevés friss petrezselyem, finomra vágva
1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit
2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt és a fűszereket
3. Sorakoztasd a cukkinit a tepsire és szórd meg bőven a parmezános főszerkeverékkel.
4. Mehet is a sütőbe! 10 percig légkeveréssel magas hőmérsékleten süsd, majd a végén 2 percig csak pirítsd. Frissen forrón, finomra vágott petrezselyemmel megszórva kínáld!
Ez a titka:
A cukkini a hirtelen hó hatására kívülről szépen megpirul, de belül nem "fő" meg, nem esik össze, nem lesz puha. A rásült fűszeres sajttól viszont isteni íze lesz! Tökéletes diétás köret, amit mindenki imád!
Levestöltelék: a húslevesbe kerül, majd a főtt hús , zöldségek mellé rakjuk a tányérra.Itt természetes.Állitólag finomat csinálok, nem zsemlével hanem sima kenyérszeleteket áztatok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát a fokhagymával felteszem főni. Amikor félig megpuhult, hozzáadom a kockára vágott narancsot (fontos, hogy ne maradjon rajta fehér rész, különben megkeseredik), majd ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott, kockára vágott krumplit megfőzzük enyhén sós vízben. Amíg a krumpli fő, összevágjuk a petrezselymet. Megfonnyasztjuk a forró margarinon, amibe a fokhagymát is beleresz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt megmosni, lecsepegtetni, kis zsiradékon megfuttatni, bele a bulgurt és 4 dl forró vízzel rotyogtatni takarékon. 10-15 perc amíg felszívja.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű