Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Grillezett cukkinihasáb parmezánnal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 bébicukkini, hosszában felvágva

5 dkg reszelt parmezán

1/2 tk. kakukkfű

1/2 tk. oreganó

1/2 tk. bazsalikom

1/4 tk. fokhagymapor

só, bors

2 ek. olívaolaj

kevés friss petrezselyem, finomra vágva

Elkészítés:


1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit

2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt és a fűszereket

3. Sorakoztasd a cukkinit a tepsire és szórd meg bőven a parmezános főszerkeverékkel.

4. Mehet is a sütőbe! 10 percig légkeveréssel magas hőmérsékleten süsd, majd a végén 2 percig csak pirítsd. Frissen forrón, finomra vágott petrezselyemmel megszórva kínáld!

Ez a titka:

A cukkini a hirtelen hó hatására kívülről szépen megpirul, de belül nem "fő" meg, nem esik össze, nem lesz puha. A rásült fűszeres sajttól viszont isteni íze lesz! Tökéletes diétás köret, amit mindenki imád!

Grillezett cukkinihasáb parmezánnal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Levsbe főtt töltelék
Levsbe főtt töltelék

Levestöltelék: a húslevesbe kerül, majd a főtt hús , zöldségek mellé rakjuk a tányérra.Itt természetes.Állitólag finomat csinálok, nem zsemlével hanem sima kenyérszeleteket áztatok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Narancsos répasaláta
Narancsos répasaláta

A sárgarépát a fokhagymával felteszem főni. Amikor félig megpuhult, hozzáadom a kockára vágott narancsot (fontos, hogy ne maradjon rajta fehér rész, különben megkeseredik), majd ké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás petrezselymes krumpli
Fokhagymás petrezselymes krumpli

A megmosott, kockára vágott krumplit megfőzzük enyhén sós vízben. Amíg a krumpli fő, összevágjuk a petrezselymet. Megfonnyasztjuk a forró margarinon, amibe a fokhagymát is beleresz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Bulgur párolt
Bulgur párolt

A bulgurt megmosni, lecsepegtetni, kis zsiradékon megfuttatni, bele a bulgurt és 4 dl forró vízzel rotyogtatni takarékon. 10-15 perc amíg felszívja.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk