80 dkg savanyú káposzta
3 evőkanál napraforgó olaj vagy egy diónyi zsír
2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
2 db babérlevél
3 evőkanál cukor, vagy méz
3 - 4 deciliter víz
A káposztát nem túl sok vízben átmosom, és alaposan kinyomom belőle a vizet. A zsírt vagy olajat az edényben felolvasztom, rászórom a cukrot, és aranyszínű karamellt készítek.
Ráteszem a kinyomkodott káposztát, a babérlevelet, a cukrot,a csipet sót, a vizet, és átforgatom.
Fél óráig párolom fedő alatt, majd utána leveszem a fedőt, hozzáadom az őrölt fűszerköményt és sűrűn kevergetve addig párolom, amíg a víz el nem tűnik alóla. Szükség esetén a vizet pótolom, de mindig csak annyit, hogy a káposzta el tudja főni.
A brokkolit megmossuk rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 2-3 percig előfőzzük. A főző vízbe teszünk egy csipetnyi szódabikarbónát,hogy megőrizze a brokkoli a szép zöld s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit megpucoljuk majd négy,vagy hat darabra vágjuk. ( a fenti lépen a vízben látszik a méret nagysága): Közben bekapcsoljuk a sütőt . Egy fazékba rakjuk annyi vízzel,hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA változatosság kedvéért most nem főztem az édesburgonyát, hanem roston sütöttem. A konyhában, egy serpenyőben. Mert bármint megoldok! Minden ördöngösségtől mentes, 10 perces...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmikor a cukkini levet ereszt, kicsavarjuk. A kicsavart cukkinihez hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és elkeverjük az útifűmaghéjjal. Hagyjuk állni pár percet (nálam 10 perc volt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű