menu

Családireceptkönyv.hu

Mosolygós burgonya házilag


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 30 dkg burgonya (pucolva, felkockázva volt ennyi)
- 3 csapott ek gluténmentes kukoricaliszt
- 3 csapott ek gluténmentes zsemlemorzsa
- 1 csapott ek só
- 1 tk őrölt bors
- 1 db tojás

Sütéshez:
- kókuszzsír

Elkészítés:


A burgonyát meghámoztam, felkockáztam majd enyhén sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főztem. Leszűrtem, egy tálba tettem....villával összetörtem. Hozzáadtam a kukoricalisztet, a zsemlemorzsát, tojást, sót és az őrölt borsot .Az egészet összekevertem majd kézzel összegyúrtam és gombóccá formáztam. A konyhapultra sütőpapírt terítettem, megszórtam rizsliszttel, rátettem a tésztát, a tetejét is megszórtam liszttel, majd befedtem egy másik sütőpapírral és így nyújtottam ki, kb. fél centi vastagra. Pogácsaszaggatóval korongokat szaggattam... egy evőkanál segítségével szájat rajzoltam nekik ..majd szívószállal a szemeket alakítottam ki. Egy kisebb serpenyőben kókuszzsírt melegítettem és pár perc alatt megsütöttem a mosolygós krumplikat. Érdemes kiszaggatni és megformázni a teljes adagot és utána nekiállni sütni, mert nagyon gyorsan sülnek...

Miután elkészültek, szép aranybarna színük lett, egy szűrőlapáttal vettem ki őket és papírtörlőre rakosgattam...Ketchupba mártogattuk :)

Mosolygós burgonya házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Sütőben sült sajtos padlizsán recept
Sütőben sült sajtos padlizsán recept

1. A padlizsánokat megmossuk, és vastagabb (kb. 1 cm-es) szeletekre vágjuk. A tetejét rácsformában bevagdossuk, és megsózzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük a szelete...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Édi
Lecsó
Lecsó

A paradicsomot felaprítjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és azt is felaprítjuk. A vöröshagymát felkockázzuk. A szalonnát felkockázzuk, levágjuk a bőrről. Lassú tűzön megpir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rántott gomba tartármártással
Rántott gomba tartármártással

A gombákat megmosom, leszárítom, majd a szokásos liszt-tojás-morzsa-ba panírozom. Forró olajban kisütöm és a mártással tálalom. A mártás: a tejfölbe ízlés szerint a hozzávalókat...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Sajttal töltött gomba
Sajttal töltött gomba

A gombát folyó víz alatt megmossuk, majd szárazra töröljük. A gombák szárát kiszedjük, arra nem lesz szükségünk. (Később levesbe, vagy raguba felhasználható.) Kiolajazott tep...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk