szójaszósz
só
őrölt bors
kakukkfű
babérlevél
fokhagyma
répa
cékla
édesburgonya
zeller
vagy amit szeletelni lehet, és szeretnénk
A dolog úgy kezdődött, hogy szoktam sült zöldséget csinálni Maggi receptje alapján, (http://kisribizli.blogspot.hu/2013/01/sult-zoldseg.html), de mindig már nyersen belenassolok, ezért csíkok helyett karikákra vágtam a zöldségeket. Kicsit túltoltam a mennyiséget, és megmaradt, de sütni már kevés volt, kidobni meg sok...
Ekkor jött az ötlet, hogy beteszem éjszakára az aszalógépbe, hátha marad belőle valami. Lecsöpögtettem, és szépen bepakoltam..
És CSODÁS lett!
Ellenőrizd, mennyi időt ajánl az aszalógép használati utasítása. Én elsőre kissé túlszárítottam.
Az avokádót kikaparom, villával összetöröm, pici citromlével, sóval, borssal ízesítem és krémesre keverem. Pirítós kenyérre kenve tálalom.
Elkészítési idő: 10 percFelmelegítjük zsíradékot, és kisütjük benne a padizsánt (sötét barnára) és a krumplit. Összekeverjük egy edényben a gyömbért, zöldpaprikát, koriandert, kurkumát két-három evőkanál...
Elkészítési idő: 1,5 óraA paprikát és a paradicsomot vágd karikákra. Egy serpenyőben kevés olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rakd hozzá a paprikát és a paradicsompüré...
Elkészítési idő: 1 óra