menu

Családireceptkönyv.hu

Zabkása


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 bögre zabpehely
1,5 bögre víz és rizstej elegye
fahéj
vanília
1 alma
édesítőszer vagy méz
2-3 evk cocomas kókuszkrém

Elkészítés:


Feltesszük főni a víz-rizstej elegyet, majd egy csipet sót, fahéjat és a vaníliát beletesszük. Mikor felfő beleöntjük a zabpelyhet és együtt főzzük addig ameddig nem lesz sűrű. Levesszük a tűzről és belekeverjük a kókuszkrémet. Bármilyen gyümölccsel együtt ehető, ez esetben almával.

Trükkök, tippek, praktikák:


Reggelire kiváló

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: debovszkij
Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel
Dobozban sült camembert fokhagymás kenyérrel

1. A camembert belső csomagolását eltávolítjuk, visszatesszük a fadobozba és a tetejét 5-6 helyen egy kés hegyével megszurkáljuk. Az így képzett kis nyílásokba betűzdeljük a rozmar...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bori
Zabpelyhes zöldborsófasírt
Zabpelyhes zöldborsófasírt

elkészítés 1. A borsót puhára főzzük, lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük (nem pépesre). 2. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pecsenyezsír vega
Pecsenyezsír vega

A felszeletelt hagymát (lehet fele lila fele vörös) és az egész fokhagymagerezdeket egy serpenyőben vagy lábasban felöntitek annyi olivaolajjal, hogy bőven ellepje. Lassú tűzön fed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
GOMBÁS KARFIOLPÖRKÖLT
GOMBÁS KARFIOLPÖRKÖLT

1kg karfiolt megmostam és rózsáira szedtem. 40 dkg gombát szeleteltem (nekem a fagyasztóban volt vargánya gomba), bármilyen általunk szeretett gomba megfelel a célra. Egy nagy fej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk