menu

Családireceptkönyv.hu

Almás sajtsaláta könnyed finomság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

2 savanykás alma,
10 deka gomolya,
mozzarella vagy trappista sajt,
5 deka sovány sonka,vagy maradék sült csirke hús,
2 kis kanál mustár,
fél pohár natúr joghurt,
1 tojás sárgája,
fél dl olíva olaj,
kávés kanálnyi ételízesítő,
bors ízlés szerint.

Elkészítés:


Elkészítése:

Az almákat meghámozzuk és a sajttal együtt lereszeljük a reszelő legnagyobb lyukján.

Apró kockára vágjuk a maradék sült húst vagy sovány sonkát. A tojássárgát egy tálkába rakjuk,hozzáadjuk a mustárt, összekavarjuk és lassan elkeverjük benne az olíva olajat.

Ezután összekavarjuk a fél pohár joghurttal és az alma,sajt, hússal összekavarjuk.

Ízesítjük a borssal és az ételízesítővel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Könnyed és finom étel, ami nagyon könnyen elkészíthető! Ha vágysz a nyárias ízekre, ez a recept tetszeni fog!

Almás sajtsaláta könnyed finomság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tahinis káposztasaláta
Avatar Sinka Ferencné Kedvelnék
Tahinis káposztasaláta

A káposztákat nagylyukú reszelőn lereszeljük, a többi zöldségeket felaprítjuk és összekeverjük egy tálban. A tahinit az olajjal picit megmelegítjük, hogy folyós állagú legyen, í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Vega taco
Vega taco

sütőt előmelegítjük 200 fokra • az első 5 hozzávalót (azaz a zöldségeket, a bab kivételével) egy nagy tepsibe szórjuk • meglocsoljuk kevés olívaolajjal, fűszerezzük, jó alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Vegán töltött káposzta erdélyiesen
Vegán töltött káposzta erdélyiesen

Az előző nap beáztatott barna rizst sós vízben puhára főzzük. A tofut sajt reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a rizzsel, dióval . A megtisztított hagymát bele reszeljük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Köleskrém medvehagymával
Köleskrém medvehagymával

1. Főzzük meg a kölest három-négyszeres vízben az alábbi módon: a vízzel együtt tegyük föl a kölest és hagyjuk, hogy felforrjon a víz. Miután ez megtörtént, főzzük még 5 percig, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk