2 nagy padlizsán
3 paradicsom
25 dkg mozzarella
friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
A padlizsánt meghámozzuk, majd hosszában vékony csíkokra vágjuk. Átkenjük olívaolajjal és serpenyőben, vagy grillen megsütjük. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, a megsült padlizsánok közepébe teszünk egy-egy szeletet, megszórjuk a felaprított bazsalikommal, fűszerezzük, majd feltekerjük. Ezt követően tepsibe tesszük és 160 fokos sütőben 5-7 percen át pirítjuk, hogy a sajt megolvadjon. Salátával tálaljuk.
A karfiolt szétszedem, megmosom, és sós vízben megfőzöm. Leszűröm, krumplinyomóval összetöröm, és hagyom kihűlni. Elkészítem hozzá a majonézt: 1 tojáshoz 1 dl olajat keverés közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget megmossuk, tisztítjuk. A paprikát csíkokra, a padlizsánt és a cukkinit kockákra, a paradicsomot nyolcba vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghántjuk. A hagymát vékony...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűtejben elkeverjük az édesítőt, zabkorpát, csipet sót (ha teszünk bele, akkor a citromhéjat, vaníliát), és tejbedara-szerű, de annál jóval sűrűbb masszává főzzük. Hagyjuk teljesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat pucold meg, majd reszeld le őket egy tálba, levet fog ereszteni, de ezt ne öntsd le róla, később még jól fog jönni. Add hozzá a tojást, az evőkanálnyi zsírt, sózd meg...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Nehéz