2 nagy padlizsán
3 paradicsom
25 dkg mozzarella
friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
A padlizsánt meghámozzuk, majd hosszában vékony csíkokra vágjuk. Átkenjük olívaolajjal és serpenyőben, vagy grillen megsütjük. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, a megsült padlizsánok közepébe teszünk egy-egy szeletet, megszórjuk a felaprított bazsalikommal, fűszerezzük, majd feltekerjük. Ezt követően tepsibe tesszük és 160 fokos sütőben 5-7 percen át pirítjuk, hogy a sajt megolvadjon. Salátával tálaljuk.
A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam). A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink va...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A patisszont és a cukkínit megtisztítjuk, kimagozzuk és felkockázzuk. ◾️Kevés olajon lepirítjuk, majd mehet bele a zúzott fokhagyma, amit szintén picit megpirítunk. ◾️Felöntjük...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA megmosott kölest forrásban lévő tejhez adjuk és kb. 30 perc alatt készre főzzük. A joghurtot összeturmixoljuk a meggyel úgy, hogy maradjanak benne nagyobb meggy darabok, majd az...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTöltelékhez 4db tejben áztatott zsemlét használtam. Hozzá adtam 3 db felvert tojást, kis őrölt borsot, kevés piros aranyat, ételízesítőt, dinsztelt hagymát, és jó sok petrezselyem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű