2 nagy padlizsán
3 paradicsom
25 dkg mozzarella
friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
A padlizsánt meghámozzuk, majd hosszában vékony csíkokra vágjuk. Átkenjük olívaolajjal és serpenyőben, vagy grillen megsütjük. A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, a megsült padlizsánok közepébe teszünk egy-egy szeletet, megszórjuk a felaprított bazsalikommal, fűszerezzük, majd feltekerjük. Ezt követően tepsibe tesszük és 160 fokos sütőben 5-7 percen át pirítjuk, hogy a sajt megolvadjon. Salátával tálaljuk.
Így készítsd: 1. Olívaolajon pirítsd le a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, majd ezen az alapon dinszteld meg a felkockázott paradicsomot (vagy a konzerves paradicsomot) a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben főzd ki, közben a vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, és pirítsd meg 2 evőkanál olívaolajon. Add hozzá a paradicsomot, sóval, borssal fűszerezd. A me...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA gombát megtisztítjuk, a szép, nagyobb fejeket egészben hagyjuk, a többit apróra megvágjuk. Evőkanálnyi zsiradékon megpirítunk kevés reszelt hagymát, megpároljuk rajta az apróra v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA brokkolit bontsd rózsáira, és párold meg kb. 3-4 perc alatt annyira, hogy még ropogós, bundázható legyen. Készítsd el a pakora masszát: egy mélyebb tálban keverd össze a csicser...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű