3 kisebb vagy 1 nagy cukkini
3 tojás
1 kis fokhagyma
petrezselyem vagy kapor
só
kevés reszelt sajt (parmezán, de másféle is lehet)
zsemlemorzsa (annyi, hogy formázható legyen)
olaj
Elkészítés: A cukkinit lereszelem vagy gyalulom, sózom, félretszem. Később kinyomkodom a levét. Összkeverem a tojással, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, hozzáadom a sajtot, sót, a morzsát. Formázom, mint a fasírtot, bő olajban sütöm. Hamar megsül.
Elkészítjük a tölteléket: az olívaolajon üvegesre dinszteljük az újhagymát és a fokhagymát. Egy nagy keverőtálba tesszük a felolvasztott, alaposan kinyomkodott leveles spenótot, ma...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát hasábokra, a cukkinit nagyobb kockára vágjuk. Minden zöldséget sós vízben megpárolunk. Arra vigyázzunk, hogy mindegyiknek m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítettem 180 °C-ra. A gerslit egy kicsit megpirítottam az olívaolajon, majd felöntöttem a vízzel (mivel a sütőben sütés közben még puhul, nem kell rendesen megfőzni)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverd el a túrót a citrom héjával, a 2 tojással és a vajjal. Tegyél hozzá egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt. Ezt keverd krémes állagúra, ha könnyebb, akkor használhatsz gép...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű