3 kisebb vagy 1 nagy cukkini
3 tojás
1 kis fokhagyma
petrezselyem vagy kapor
só
kevés reszelt sajt (parmezán, de másféle is lehet)
zsemlemorzsa (annyi, hogy formázható legyen)
olaj
Elkészítés: A cukkinit lereszelem vagy gyalulom, sózom, félretszem. Később kinyomkodom a levét. Összkeverem a tojással, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, hozzáadom a sajtot, sót, a morzsát. Formázom, mint a fasírtot, bő olajban sütöm. Hamar megsül.
A patiszont és a krumplit megpucolom, felszeletelem kb 4 mm vastag szeletekre. Sózom, majd panírozom lisztbe, felvert tojásba, amibe kevés tejet öntöttem, majd zsemlyemorzsába. Köz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűLereszeltem fél zellert, 2 nagy fehérrépát, sajtot, felvágtam egy lila hagymát, néhány levél medvehagymát, ízesítettem sóval, fokhagymával, ráütöttem 3 tojást és adtam hozzá néhány...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit lereszeljük, meghintjük sóval és 20 percig pihentetjük. A cukkiniből kinyomkodjuk a levet. Hozzáadjuk a tojást, 125 g zsemlemorzsát, ricottát, fokhagymát, sót és b...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben megfőzzük, ha megfőtt hagyjuk hűlni, majd apró darabokra vágjuk. A lisztet összegyúrjuk 10 dkg margarinnal, 1 tojással, sóval és egy kevés vízzel. Körülbelül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű