3 kisebb vagy 1 nagy cukkini
3 tojás
1 kis fokhagyma
petrezselyem vagy kapor
só
kevés reszelt sajt (parmezán, de másféle is lehet)
zsemlemorzsa (annyi, hogy formázható legyen)
olaj
Elkészítés: A cukkinit lereszelem vagy gyalulom, sózom, félretszem. Később kinyomkodom a levét. Összkeverem a tojással, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, hozzáadom a sajtot, sót, a morzsát. Formázom, mint a fasírtot, bő olajban sütöm. Hamar megsül.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy egy 30 x 20 cm-es tepsit vajjal kikenünk. A tojást egy nagy tálban felverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, simára keverjük, majd a cukkin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét előző este egy éjszakára beáztatjuk. Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: 1. A csicseriborsót megmossuk, és 12 órán keresztül áztatjuk. 2. A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a borsót késes aprítóval összeaprítjuk. (Ha jó darálónk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű