-1 fej hagymát felaprítok, picit előpárolom fedő alatt.
- 2 cukkínit vastagabb kockákra vágok,hogy ne puhuljanak meg olyan gyorsan, és lesütöm őket, addíg amíg már barnulni kezdenek. Egy rétegben jó sütni a teflon edényben, különben inkább párolódnak.
-Jó sok fokhagymát aprítok és párat keverün rajta a cukkínivel.
- 4 kockára vágott paradicsomot adunk hozzá és összerottyantjuk.
- Oregánóval, bazsalikommal, borssal ízesítjük menet közben, sót csak a legvégén, mert attól levet ereszt.
-Sűrített paradicsomot lehet még hozzáadni, de ez elhagyható.
Ezt a receptet egy FB csoportban találtam.Tavaly sok készült belőle,került üvegbe is kidunsztolv
A fokhagymák külső pergament héját szedjük le, a gyökeréről a földes részt is távolítsuk el. Vágjuk keresztben ketté, majd a vágásfelületére daráljunk borsot és hintsük meg sóval....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított gombafejeket sós citromos vízben leforrázzuk, majd lecsepegtetjük és leszárítjuk A vajat habosra kikeverjük, és a finomra aprított zöld fűszerekkel összedolgozzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A cukkinit lereszeljük, megsózzuk, pár percig állni hagyjuk, majd a levét kifacsarjuk és egy tálba rakjuk. 2. Hozzáadjuk a fűszereket, zabpelyhet, a tojást és a sajtot, majd jó...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézEgy csatos üvegbe rétegezzük a hozzávalókat, majd felöntjük olívaolaj-balzsamecet keverékével. A lezárt üveget hűtőbe rakjuk legalább 3 napra. Friss kenyérrel, salátákban, vagy sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű