pucolva 70 dkg zeller ( sós vízben megfőzve )
210 g reszelt trappista sajt
őrölt bors ( ki mennyire szereti )
2 gerezd fokhagyma
3-4 ek. zabkorpa
Megfőztem ( teljesen és nem félig ahogy az eredeti recept írja ) a zellert sós vízben.
Lereszeltem a sajtot. A megfőtt. kihűlt zellert pépesítettem ( villával és darálóval ) majd hozzákevertem a borsot és a fokhagymát.
Utána összekevertem a sajttal és a zabkorpával. Hagytam állni fél órát.
Golyókat formáztam, majd egy sütőlapra tettem
( sütőpapír volt alatta )
A sütőt előmelegítettem 220 fokosra és kb 25-30 percig sütöttem. Félidőben megfordítottam a golyókat.
A cukkiniket nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ha fiatal cukkinik, nem fontos meghámozni, amúgy meg lehet. A lereszelt cukkinit jól besózzuk, átkeverjük a sóval és félretesszük 15 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot ujjnyi szeletekre, a mozarella golyót fél centis szeletekre vágjuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és sorba elhelyezzük rajta a paradicsom szeleteket, enyhén sóz...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsolom 200 fokra. A paradicsomokat kb. fél cm-es szeletekre vágom. Egy tepsibe sütőpapírt helyezek, belerakom a paradicsomokat. A fokhagymát megtöröm, a pépet elkenem...
Elkészítési idő: 10 perc+sütés Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, jól átmossuk. Lobogó, sós vízben pár perc alatt épp roppanósra főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni. Három tálkát készítünk. Az elsőbe szórjuk a li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű