50 dkg édesburgonya
1 dl olívaolaj
5 dkg sajt
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál bors
fél csokor petrezselyem
1 teáskanál bazsalikom
Elkészítés ideje:
Elkészítés: 10 perc, sütés: 20 perc
Az édesburgonyát mosd meg majd vágd fel vékony szeletekre, vagy karikázd fel. Öntsd egy tálba az olívaolajat, keverd el sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, bazsalikommal, fokhagymával és chilivel.
Adj hozzá vékonyra reszelt sajtot. Locsold meg a keverékkel a burgonyaszeleteket és jól forgasd össze, hogy mindenhová jusson elég fűszer.
Rendezd a hasábokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy rakd sütőlapra. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon 15-20 perc alatt.
Közben megforgathatod, hogy mindenhol jól megsüljön. Vigyázz, mert viszonylag gyorsan megég. Ha kész, szedd ki a sütőből, és már tálalhatod is.
A csicseriborsót leszűrjük, és egy késes robotgépbe tesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyjából összevágjuk a bazsalikommal vagy a petrezselyemmel együtt, és a csic...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zellert megtisztítjuk, majd akkora darabokra vágjuk amekkorában a sült krumplit szeretjük. Egy jól zárható zacskóba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, összerázzuk. Megszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1-1,5 nagy fej fokhagymát gerezdjeire szedek és mindenféle hámozási procedúra nélkül egy széles pengéjű késsel megroppantom a gerezdeket. Az alaposan lesuvickolt céklát nagyobb, eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megmossuk, meghámozzuk, apró kockára vágjuk. Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk. Ha puha a krumpli, leszűrjük. Hozzáadj...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű