1 kg burgonya
1 tojás
só
liszt
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és burgonyanyomóval összetöröm. Ezután hagyom teljesen kihűlni, különben a hozzáadott liszttől túl lágy lesz a tészta, amit csak újabb liszt hozzáadásával lehet korrigálni, de így keményebbek lesznek a gombócok. Hozzáadok egy tojást. Sózom, borsozom, és annyi lisztet adok hozzá, hogy ne ragadjon, szépen összeálljon, és vizes kézzel gombócokat lehessen belőle formázni.
Bő, enyhén forrásban lévő sós vízben megfőzöm. Egyszerre ne tegyünk bele túl sokat! Ha mind feljött a víz tetejére, még hagyom pár percig főni, majd szűrőkanállal kiszedem, és kevés olajjal elkeverem. Így nem ragad össze.
Tejfölös, vagy szaftos húsokhoz kiváló köret.
A burgonyát megfőzzük annyi vízben, amennyi ellepi (egyujjnyira), teljesen puhára. Saját levében nyomkodjuk össze burgonyatörővel. Apránként beleszórjuk a lisztet és elkeverjük (fa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMeghámozzuk és apróra lereszeljük a céklát. 3 dl vízben feloldjuk a 1/2 leveskockát és ebben az alaplében főzzük meg a céklát (kb 3 perc fedő alatt). Hozzáadjuk a bulgurt, j...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zellert megpucoljuk, megmossuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, ráhintünk egy evőkanálnyi fűszerkeveréket. Alaposan összeforgatjuk, hogy mindenh...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűcsirkecombok fűszerezése A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tegyük félre, amíg a „mázat” elkészítjük. Keverjük a szójaszószt a barna cukorral egészen addig, a...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Közepes