1 kg burgonya
1 tojás
só
liszt
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és burgonyanyomóval összetöröm. Ezután hagyom teljesen kihűlni, különben a hozzáadott liszttől túl lágy lesz a tészta, amit csak újabb liszt hozzáadásával lehet korrigálni, de így keményebbek lesznek a gombócok. Hozzáadok egy tojást. Sózom, borsozom, és annyi lisztet adok hozzá, hogy ne ragadjon, szépen összeálljon, és vizes kézzel gombócokat lehessen belőle formázni.
Bő, enyhén forrásban lévő sós vízben megfőzöm. Egyszerre ne tegyünk bele túl sokat! Ha mind feljött a víz tetejére, még hagyom pár percig főni, majd szűrőkanállal kiszedem, és kevés olajjal elkeverem. Így nem ragad össze.
Tejfölös, vagy szaftos húsokhoz kiváló köret.
Első lépésben pucold meg a krumplit, most meg és vágd kockákra. 2. Tedd fel enyhén sós, hideg vízben főni - amennyi éppen ellepi. Forrástól számítva 10 percig főzd. 3. Utána szűr...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűElőször mosd meg alaposan a rizst. Öntsd egy nagyobb tálba, és önts rá b[ven hideg viet. Mosd át alaposan mozgatva, majd öntsd le róla a vizet. Ismételd ezt meg 5-7 alkalommal, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 rudd lesz belőle villával megmintázom kipanirozom kisűtöm kövesd a videót.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű