1 kg burgonya
1 tojás
só
liszt
A burgonyát héjában megfőzöm, meghámozom és burgonyanyomóval összetöröm. Ezután hagyom teljesen kihűlni, különben a hozzáadott liszttől túl lágy lesz a tészta, amit csak újabb liszt hozzáadásával lehet korrigálni, de így keményebbek lesznek a gombócok. Hozzáadok egy tojást. Sózom, borsozom, és annyi lisztet adok hozzá, hogy ne ragadjon, szépen összeálljon, és vizes kézzel gombócokat lehessen belőle formázni.
Bő, enyhén forrásban lévő sós vízben megfőzöm. Egyszerre ne tegyünk bele túl sokat! Ha mind feljött a víz tetejére, még hagyom pár percig főni, majd szűrőkanállal kiszedem, és kevés olajjal elkeverem. Így nem ragad össze.
Tejfölös, vagy szaftos húsokhoz kiváló köret.
Összeturmixoljuk. Forró, sós vízben kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére (2-3 perc alatt) akkor 1 ek zsíron megforgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 200 C-ra. A parázsburgonyákat alaposan mosd meg, és vágd őket félbe. A sütőlemezen kend el az olvasztott vajat. Egyenletesen szórd szét rajta a parmezánt,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA felmelegített olajon futtassuk át a mexikói vegyes köretet úgy, hogy intenzíven szórjuk meg morzsolt majorannával és mérsékelten sóval. Kevés vízzel felengedve pároljuk meg puhár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű