édesburgonya
Az édesburgonyát megtisztítom, akár a hagyományos burgonyát, majd egy szeletelővel szép vékony karikákra szeletelem.
Olajsütőben kókuszolajat hevítek (160 fok), és egyesével beledobálom a szeleteket, hogy ne ragadjanak össze. Érdemes kisebb adagokban kisütni. Nem tapad össze, mindenhol jól átsül. Türelmesen kivárom míg finom ropogósra sül. Ekkor papírtörlővel bélelt tálba szedem, sózom és már tálalom is...
Azt tapasztaltam, hogy sokkal szebbre és ízletesebbre süthető olajsütőben.
Ha serpenyőben sütjük, akkor ügyelni kell, mert amikor már közel kész, akkor könnyen megbarnul.
TIPP: Ha csak nasinak készül különféle fűszersókkal ízesítve változatosabbá tehetjük
Egy alkalommal véletlen fehér belsejű édesburgonyát vettem. nem tudtam, hogy ilyen is létezik, meg is lepődtem a tisztításnál. Viszont el kell mondani róla, hogy serpenyőben is szépen sül, igazi ropogós hasábok lesznek belőle. Az édessége? Nem tudom, ha megsózom engem egyáltalán nem zavar hogy édes, de a fehér talán a sárgához képest kevésbé édes...
A kukoricát a tojássárgákkal, a reszelt sajttal, fokhagymával és a tejjel együtt a turmixgép poharában simára turmixoljuk. A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük. Ös...
Elkészítési idő:A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, ne főzzük szét. A lilahagymát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, majd a többi hozzávalóval egy ecetes öntetet készítünk. A megfőtt, meg...
Elkészítési idő:A krumplikat megmossuk és egészben, héjában megfőzzük. Ha kihűlt, meghámozzuk és felkarikázzuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és beletesszük a krumplit. Megsózzuk. A sajt felét rá...
Elkészítési idő:Első lépésként megfőzzük a kukoricakását, polentát, puliszkát, ki hogy ismeri. Ehhez vizet forralunk, amit jól megsózunk ,teszünk egy kis vajat a vízbe majd ha felforrt, kanalakén...
Elkészítési idő: 35 pec