édesburgonya
Az édesburgonyát megtisztítom, akár a hagyományos burgonyát, majd egy szeletelővel szép vékony karikákra szeletelem.
Olajsütőben kókuszolajat hevítek (160 fok), és egyesével beledobálom a szeleteket, hogy ne ragadjanak össze. Érdemes kisebb adagokban kisütni. Nem tapad össze, mindenhol jól átsül. Türelmesen kivárom míg finom ropogósra sül. Ekkor papírtörlővel bélelt tálba szedem, sózom és már tálalom is...
Azt tapasztaltam, hogy sokkal szebbre és ízletesebbre süthető olajsütőben.
Ha serpenyőben sütjük, akkor ügyelni kell, mert amikor már közel kész, akkor könnyen megbarnul.
TIPP: Ha csak nasinak készül különféle fűszersókkal ízesítve változatosabbá tehetjük
Egy alkalommal véletlen fehér belsejű édesburgonyát vettem. nem tudtam, hogy ilyen is létezik, meg is lepődtem a tisztításnál. Viszont el kell mondani róla, hogy serpenyőben is szépen sül, igazi ropogós hasábok lesznek belőle. Az édessége? Nem tudom, ha megsózom engem egyáltalán nem zavar hogy édes, de a fehér talán a sárgához képest kevésbé édes...
A burgonyát sós vízben megfőzöm, majd összetöröm. A tojássárgáját a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverem, beleöntöm az összetört burgonyába, majd jól összegyúrom. A tetej...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A krumplit jó alaposan megmossuk és uborka szeletelőn leszeleteljük, szép papírvékony lesz. 2. Beledobjuk a tepsibe és rászórjuk a fűszereket, majd jó alaposan összeforgatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzta végeit vágd le, a külső leveleket és a torzsát távolítsd el. Szeleteld vékony csíkokra, majd kicsit sózd be, és hagyd állni 15-20 percig. A vöröshagymát aprítsd fel, és...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyűkápia paprikát, ketté vágtam, kimagoztam. 2 db tömlős sajtkrémet, kockára vágott hagymát, kockázott bacont, kicsi őrölt borsot összekevertem, megtöltöttem a paprikákat, megszórtam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű