édesburgonya
Az édesburgonyát megtisztítom, akár a hagyományos burgonyát, majd egy szeletelővel szép vékony karikákra szeletelem.
Olajsütőben kókuszolajat hevítek (160 fok), és egyesével beledobálom a szeleteket, hogy ne ragadjanak össze. Érdemes kisebb adagokban kisütni. Nem tapad össze, mindenhol jól átsül. Türelmesen kivárom míg finom ropogósra sül. Ekkor papírtörlővel bélelt tálba szedem, sózom és már tálalom is...
Azt tapasztaltam, hogy sokkal szebbre és ízletesebbre süthető olajsütőben.
Ha serpenyőben sütjük, akkor ügyelni kell, mert amikor már közel kész, akkor könnyen megbarnul.
TIPP: Ha csak nasinak készül különféle fűszersókkal ízesítve változatosabbá tehetjük
Egy alkalommal véletlen fehér belsejű édesburgonyát vettem. nem tudtam, hogy ilyen is létezik, meg is lepődtem a tisztításnál. Viszont el kell mondani róla, hogy serpenyőben is szépen sül, igazi ropogós hasábok lesznek belőle. Az édessége? Nem tudom, ha megsózom engem egyáltalán nem zavar hogy édes, de a fehér talán a sárgához képest kevésbé édes...
A főtt, tört burgonyát a tojással, sóval, borssal, liszttel összedolgozzuk. Nem baj, ha kicsit ragad. Majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőle, és a tenyerünkben ellapítjuk....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA keménytojások keskenyebbik végét felvágjuk, a sárgáját kikanalazzuk. A sárgáját összetörjük, majonézzel és mustárral kikeverjük. A masszát visszatöltjük a tojásba. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, majd megpároljuk. Majd hozzáadjuk az apróra...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hozzákeverjük a vajat. Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű