Hozzávalók
- fél kg édesburgonya
- 1 db édeskömény
- só, bors, kakukkfű
- 1 db vöröshagyma, fél fej fokhagyma
- kevés víz
- 2 ek. kókuszzsír
Az édesburgonyát és a köményt megtisztítjuk, összekockázzuk, a hagymákat felaprítjuk.
Belepakolásszuk egy zsírral kikent tepsibe, meghintjük a fűszerekkel és nagyon kevés vizet öntünk alá.
Lelocsoljuk az olvasztott kókuszzsírral, jól átforgatjuk és 180 Celsius – fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Akkor van készen, mikor az édesburgonya megpuhul és pirulni kezd a széle.
Sült húsok mellé kínáljuk.
A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, majd vékonyan felkarikázzuk. Kikenünk vajjal egy sütőtálat. A burgonya- és hagymakarikák felét egymásra csúsztatva, váltakozva lerakjuk a tá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük. 2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót. 3. Villával jól összedolgozzuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűHámozzuk, mossuk a krumplit. Hasábra vagy kockára (brassóihoz) vágjuk. Gyengén sós vízbe feltesszük főni. Az első forrásnál levesszük a tűzről, leöntjük a vizet róla. A krumplit ti...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat felkockázni és forró vízbe megfőzni. Ha kész van leszűrni és hozzáadni a többi alap anyagot majd krumpli nyomóval pépesíteni. Sütőpapírt picit olajjal meg kell kenni...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz