Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 tojás
friss petrezselyemzöld
5 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a zsemlemorzsát és a tojást is hozzáadjuk. Jól összekeverjük, majd a sajtot is beledolgozzuk. Ha a massza túl lágynak tűnik, adunk hozzá még zsemlemorzsát. Kisebb golyókat formálunk belőle és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
1. Az olajon megpirítjuk az egészen apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a curryt, az ízesítőket és kb. fél liter vizet. 2. Amikor felfőtt, beletesszük a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfent
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyünk fel vizet forrni egy lábasban. Szükségünk lesz még egy lábosra, amibe majd a gőz felett a sajtot felolvaszthatjuk. Utána készítsük elő a chili paprikát. A friss ch...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Felaprítjuk a lilahagymát. 2.Kikeverjük a szószt, hozzáadjuk a lencsét. 3.Pár órára hűtőbe tesszük.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű