Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 tojás
friss petrezselyemzöld
5 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a zsemlemorzsát és a tojást is hozzáadjuk. Jól összekeverjük, majd a sajtot is beledolgozzuk. Ha a massza túl lágynak tűnik, adunk hozzá még zsemlemorzsát. Kisebb golyókat formálunk belőle és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
A muffintepsi mélyedéseit kikenem vajjal. A sajtot lereszeltem. A meghámozott krumplit megmostam, papírtörlővel szárazra töröltem. Vékony karikákra gyalultam. A megolvasztott v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát aprítóval felaprítjuk, majd ha nem eléggé püré állagú, akkor botmixerrel pürésítjük. A lisztet, tojást, céklapürét, pici sóval összedolgozzuk és tésztát gyúrunk belőle. L...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA vizet felteszem forrni beleteszem a sót és a vajat .Hozzáöntöm a kukoricadarát. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm. 30 percig lefedve állni hagyom. Egy folpackra rákanalazom a p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA maradék, hideg főtt rizst egy felhevített serpenyőben olajon erős lángon megpirítjuk. Amíg a rizs pirul, feldaraboljuk az újhagymát, lereszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Amiko...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes