Családireceptkönyv.hu

Sajtos fokhagymás burgonyafasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

1 kg burgonya
2 tojás
friss petrezselyemzöld
5 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a zsemlemorzsát és a tojást is hozzáadjuk. Jól összekeverjük, majd a sajtot is beledolgozzuk. Ha a massza túl lágynak tűnik, adunk hozzá még zsemlemorzsát. Kisebb golyókat formálunk belőle és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rántott burgonya
Rántott burgonya

A burgonyákat pucolom, mosom, majd tiszta konyharuhán leitatom róla a vizet. Ezután beszórom a sült krumpli fűszersóval majd panírozom a szokásos módon. Liszt-tojás-prézli. Lassú l...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar krumplipüré
krumplipüré

A krumplit megtisztítjuk, meghámozzuk és felkockázzuk. Feltesszük főzni sós vízben és miután megpuhult leszűrjük, majd krumplinyomóval összetörjük. Hozzáadjuk a vajat és a tejet ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Narancsos répasaláta
Narancsos répasaláta

Reszeld le vagy mixerrel aprítsd fel az előre megpucolt répát. Egy nagyobb tálban keverd ki a mustárt az olívaolajjal, korianderlevéllel mogyoróhagymával, ecettel és narancshéjj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk