Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 tojás
friss petrezselyemzöld
5 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg reszelt sajt
só, bors
olaj
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket, a zsemlemorzsát és a tojást is hozzáadjuk. Jól összekeverjük, majd a sajtot is beledolgozzuk. Ha a massza túl lágynak tűnik, adunk hozzá még zsemlemorzsát. Kisebb golyókat formálunk belőle és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
Az árpagyöngyöt átöblítjük. A hagymát apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az árpagyöngyöt. Vízzel felöntjük, sózzuk, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Mikor me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, hagyd kihűlni, és vágd kis kockákra. 2. Serpenyőben kevés forró zsiradékon pirítsd, miközben megszórod sóval (esetleg a végén finomr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágjuk a zöldségeket, sajtot, összekeverjük. Állni hagyjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű