1 egész csirkemellfilé
30 dkg sárgarépa
30 dkg zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 bögre rizs
2 bögre víz
zöldfűszeres ízvarázs ( fűszerkeverék)
frissen őrölt szinesbors
majoranna
étolaj
A csirkemellet és a zöldségeket felkockázzuk. A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig átsütjük. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, majorannával, hozzáadjuk a sárgarépát, paprikát, paradicsomot ( a borsót később, mert az előbb megfő ) és kevés vízzel elkezdjük főzni. Amikor már félig megfőtt , hozzáadjuk a bögre rizst, felöntjük dupla mennyiségű vízzel ( ezért szoktam a rizst mindig bögrében mérni ), és végül beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Miután felforrt, fedő alatt kis lángon főzzük, amíg a rizs megduzzad. Hosszú szemű rizzsel főztem, így kicsit pergősebb, ha kerek szemű rizzsel főzzük akkor kicsit ragacsosabb, rizottó jellegű lesz.
A burgonyát meghámozom, zöldségszeletelővel felcsíkozom. A burgonyához adom a karikára vágott újhagymát, a feldarabolt tarját, a tojást, sózom, borsozom, megszórom a liszttel és a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA céklát meghámozzuk és félbevágjuk, ha csak nagyobbakat sikerül beszereznünk, akkor darabokra vágjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal és pár korty balzsamecettel. Sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat meghámozzuk és alaposan megmossuk. Közepes méretű kockára vágjuk és sós vízben, közepes lángon megfőzzük. Amíg fő, a petrezselymet apróra vágjuk. Serpenyőben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát kaparjuk, megmossuk, jó sós vízben megfőzzük. A felhevített olajon kicsit megpirítjuk a petrezselymet, majd hozzáadjuk a burgonyát, 2-3 percig rázogatva készre sütjük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű