Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 tojás
2-3 evőkanál liszt
1 kefir
őrölt bors
olaj
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk.
Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt.
Burgonyát uborka gyaluval , gyalulni , forrásba lévő vízben krumpli fajtájától függően 2- 3 percig blansírozzuk , hideg vízzel hűtjük lecsepegtetjük , bő forró olajban kisütjük ,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, egy szűrőben leszűrjük és hagyjuk hűlni. A nagyobb darabokat ketté vágjuk. Lisztet összekeverjük pirospaprikával és ebben megforg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA szárított gombát beleszórom egy tálba, és annyi lobogó forró vizet öntök rá, hogy jó 5 centivel ellepje. 30 perc múlva, amikor már eléggé megszívta magát, leszűröm, és vékony csí...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymákat pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vágjuk hajszálvékony szeletekre. A serpenyőt forrósítsuk fel, majd tegyük bele az olajat, rögtön utána jöhet a hagyma is. A serpenyő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű