Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 tojás
2-3 evőkanál liszt
1 kefir
őrölt bors
olaj
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk.
Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt.
1. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd összetörjük. 2. A tojássárgáját a majonézzel, a mustárral és a borssal elkeverjük, beleöntjük az összetört burgonyába, majd jól összeg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézOlívaolajat öntünk egy kisebb lábosba, majd a kockára fölvágott vöröshagymát elkezdjük pirítani. Mikor már egy kicsi színt kapott a vöröshagyma, akkor hozzáadjuk a rizst,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát pucoljuk, majd mossuk meg. A megtisztított sárgarépát daraboljuk fel tetszőleges méretű hasábokra. A répákat helyezzük tepsibe, tegyük melléjük a fokhagymagerezdeke...
Elkészítési idő: 35 perrc Nehézség: Könnyű6 db édesburgonyát megtisztítunk és bevagdosunk. Egy hőálló tálat kivajazunk, és abba helyezzük az édesburgonyát. Szalonnával megtűzdeljük a bevágásokat, és megszórjuk sajttal....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű