Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 tojás
2-3 evőkanál liszt
1 kefir
őrölt bors
olaj
Elkészítése:
A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük.
Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgonyamasszát evőkanál segítségével az olajba tesszük, a kanál hátával lepényekké simítjuk.
Mindkét oldalát kb. 5-5 percig szép aranybarnára sütjük. Papírszalvétára szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Forrón tálaljuk, mert csak így igazán finom.
Megkenhetjük fokhagymával, vagy adhatunk mellé tejfölt, vagy akár mindkettőt.
felverjük a tojásokat, beletesszük a sót, lisztet és annyi vizet amíg jó állagot nem kapunk. Kb. 20 percet pihentetjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz1. Tisztítsuk meg a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, ha megfőtt törjük össze. 2. Tisztítsuk meg a hagymát, mossuk meg majd szeleteljük fel apró kockákra. 3. Reszeljük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összetörjük,mintha csak burgonyapürét készítenénk. Megvárjuk, míg langyosra hűl, és hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spenótot megpucoljuk, ha mirelit, kiengedjük. Kevés olajon az áttört fokhagymát 2 percig kis lángon sütjük. Beletesszük a spenótot. Fedővel lefedve néhány percig...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű