menu

Családireceptkönyv.hu

Krumpligombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


70 dkg lisztes, héjában főtt burgonya
2 db tojássárgája
½ mokkáskanál őrölt bors
5 dkg zsír
30 dkg finomliszt
1 csokor finomra aprított petrezselyemzöld
2 db leveskocka
vagy
1 evőkanál ételízesítő
ízlés szerint só

Elkészítés:


1. A krumplit héjában megfőzzük (a főzővizébe tegyünk egy kávéskanálnyi sót, ettől ízesebb lesz, és a héja sem reped fel olyan könnyen), megtisztítjuk, és ha langyosra hűlt, krumplinyomón keverőtálba törjük. Ebben hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A petrezselymet nagyon finomra vágjuk. A krumplihoz adjuk a lisztet, a zsírt, a sót, a borsot, a petrezselyemzöldet, és összedolgozzuk a tojássárgákkal.

3. A masszából megnedvesített kézzel két tenyerünk között kis gombócokat formálunk, ezeket forrásban lévő bő, sós (esetleg leveskockával, ételízesítővel ízesített) vízbe tesszük, és addig főzzük, míg feljönnek a tetejére.

Krumpligombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos sült rizsgolyók
Sajtos sült rizsgolyók

A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grillezett szeletelt káposzta
Grillezett szeletelt káposzta

A káposztát vágd körülbelül egycentis darabokra. Keverj össze mézet, balzsamecetet, olívaolajat, és kend a zöldségdarabokra, majd szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel. Kevés olajo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
TEJSZÍNBEN PÁROLT KUKORICA
TEJSZÍNBEN PÁROLT KUKORICA

Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a lecsepegtetett kukoricakonzervet, öntsük rá a tejszínt és sózzuk meg. A hideg tejben keverük el a keményítőt, és ö...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zellerpüré
Zellerpüré

A megtisztított és apróra vágott zellert enyhén sós vízben főzd puhára. Nem baj, ha szétfő. Vajjal és tejszínnel turmixold össze.Egy kis szerecsendió kellemesen finomítja a zeller...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk