5 dkg gesztenyeliszt
10 dkg lenmagliszt
3 tojás
ízlés szerint só és víz
A gesztenye- és lenmaglisztet keverd össze egy tálban
Üsd a lisztekhez a tojásokat
Ízlés szerint sózd és önts hozzá annyi vizet, hogy nokedli keménységű tésztát kapj
Egy lábasban forralj fel vizet egy csipet sóval, s amikor a víz már lobog, a szokásos módon szaggasd bele a tésztát.
Néhány perc után vágj ketté egy galuskát és nézd meg, a közepe is megfőtt-e már.
A nyers krumplit meghámozzuk, és vékony (3-5 mm) karikákra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a tejszínnel, a sóval, borssal, szerecsendióval, s mindezt jól összeforgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gombát megmosom és lecsöpögtetem. Nem kell meghámozni, csak az esteleges hibákat vágjuk ki. A lilahagymát szeleteljük fel, a zöldhagyma daraboljuk fel. Tegyünk egy nagy serpen...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát megpucoljuk és karikázzuk 1 cm vastagra vágjuk, ezeket további rétegekre szedjük 2. Sózzuk, kis időre félretesszük. 3. A tojást a sóval, tejföllel, borssal + 1 k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű