5 dkg gesztenyeliszt
10 dkg lenmagliszt
3 tojás
ízlés szerint só és víz
A gesztenye- és lenmaglisztet keverd össze egy tálban
Üsd a lisztekhez a tojásokat
Ízlés szerint sózd és önts hozzá annyi vizet, hogy nokedli keménységű tésztát kapj
Egy lábasban forralj fel vizet egy csipet sóval, s amikor a víz már lobog, a szokásos módon szaggasd bele a tésztát.
Néhány perc után vágj ketté egy galuskát és nézd meg, a közepe is megfőtt-e már.
A krumplit hámozd meg, mosd le, csepegtesd le jól, vagy töröld át papírtörlővel. Vágd hozzávetőleg egyforma nagyságú szeletekre. Vegyítsd a kukoricadarát, a szezámmagot, a fűszerpa...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: NehézA burgonyát héjában megfőztem, majd azt lehúztam róla. Egy megfelelő méretű tepsit bőségesen kivajaztam és a burgonyákat bele karikáztam, sóztam. A tetejére vaj darabokat vagdalt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magas falú lábosban, olajon a rizst megpirítjuk, de ügyeljünk rá hogy ne kezdjen barnulni. Felöntjük a rizst az előre felforralt vízzel, megsózzuk, és 1 percig forraljuk. Rás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedtem, a nagyobbakat félbevágtam. Egy tálban összekevertem az olajat a sóval és a borssal, és beleforgattam a karfiolokat úgy, hogy mindenhol érje a fűszeres...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű