menu

Családireceptkönyv.hu

Zabpelyhes töltelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




15 dkg zabpehely
1 kis fej hagyma
1 db nyers tojás
3 db főtt tojás
1 csokor petrezselyem
só, bors, rozmaring



Elkészítés:


A zabpelyhet forróvízzel leöntöm, majd amikor kihűlt hozzáadom a lereszelt hagymát, apróra vágott tojást, petrezselymet, nyers tojást, sót, borsot, rozmaringot. A masszát beteteszem az őzgerincbe (nekem szilikon van), meglocsolom egy kevés zsírral és megsütöm, 180 fokon 15 perc alattm ellenőrzöm hústűvel, és ha nem ragad, akkor kifordítom sütőlapra és még visszateszem a sütőbe 10 percre.

Zabpelyhes töltelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paszternák püré spenóttal
Paszternák püré spenóttal

A paszternákot megpucoltam, majd hasábokra vágtam. Ha nagyon fás a közepe, azt ki kell vágni. Puhára főztem.A lecsepegtetett paszternákot késes robotgépbe tettem, pürésítettem. A...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hercegnő burgonya
Hercegnő burgonya

A meghámozott burgonyát felkockázzuk és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük és hozzákeverjük a vajat. Hűlni hagyjuk. Amikor langyos vagy csaknem teljesen kihűlt, hozzádolgozzuk a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Párolt káposzta szlovákosan
Párolt káposzta szlovákosan

Száraz edénybe tesszük a cukrot és megolvasztjuk,karamellizáljuk.Mikor megolvadt aranybarnára,beletesszük az olajat majd a felvágott hagymát és megpároljuk.Ekkor tesszük bele a káp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplispirál
Krumplispirál

a krumplit megfőzzük, összetörjük, majd hozzáadjuk a felvert tojást, a keményítőt, a fűszereket, a sajtot és a tejet, majd krémesre kavarjuk. Habzsákba töltjük, majd spirál alakban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk