hozzávalók lent
300 gr. csicsókát héjában sósvízben megfőztem, majd a szép fehér belsejét krumplinyomóval pépesítettem.
Maggi zöldfűszeres ételízesítővel + őrölt borssal ízesítettem, s még melegen 5 dkg margarint adtam a püréhez.
Bármilyen sülthús vagy zöldségek mellé adható köretnek.
Itt dinsztelt gomba, hagyma, sárgarépa társaságában látható.
Kevés olajat tegyünk egy lábasba, forrósítsuk fel, mossuk meg a tarhonyát a sóval együtt pirítsuk meg, ha megpirult tegyünk bele egy kicsivel több vizet mint amennyi ellepi a tarho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 220 fokra. A batátákat tisztítsuk és hámozzuk meg, vágjuk őket körülbelül másfél-két centiméter vastag hasábokra. Törekedjünk arra, hogy egyforma darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet az ételízesítővel és az olajjal odateszem főni,mikor fő beleteszem a rízset és a zöldségeket,mikor újra felfő kis lángon puhára főzöm. Szaftos-tejfölös húsok mellé, ránt...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, majd kockára vágva, bő vízben puhára főzzük. Vajjal, tejjel, tejföllel, sóval és borssal krémes állagú pürévé törjük. A sajtot lereszeljük. A bacon...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű