300 g főtt rizs
100 g kukorica (konzerv)
100 g zöldborsó (mirelit)
50 g száraz kolbász
2 tojás
1 répa
1 ek napraforgó olaj
2 szál újhagyma
1 ek szója szósz
só és bors ízlés szerint
Megtisztítjuk a répát és apró kockákra vágjuk, ugyanígy a hagymát is.
A kolbászt szintén apróra vágjuk (helyettesíthető pl. apróra vágott csirkehússal stb. és kissé lepirítjuk az olajon, majd adjuk hozzá a répát és a szója szószt, majd hagyjuk főni 5 percig.
Ezután beletesszük a főtt rizst és alaposan összekeverjük, ügyelve, hogy szépen szétváljanak a rizsszemek.
Ezután beletesszük a hagymát is, sózzuk borsozzuk és elkeverjük. Feltörjük és kissé felverjük a tojásokat, majd a rizsre öntjük kevergetve, hogy a tojást egyenletesen eloszlassuk benne.
Végül beleadjuk a kukoricát és a zöldborsót, 2 percig még a tűzön hagyjuk.
kb. 1 kg. nyers burgonya lereszelve a nagy lyukú reszelőn, 1-2 db. tojás 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, kis vegeta, és pár kanál liszt. Ezeket összekeverni, és kanállal kis halmok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit pucold meg, majd mosd meg jó alaposan. Érdemes legalább négy-öt percig víz alatt tartani, hogy minél több keményítő kiázzon. Itasd le róla a nedvességet, különben forró...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Az összetevőket gyors mozdulattal kikavarjuk (úgy hogy a vizet adjuk hozzá utoljára). Forró de nem lobogó vízbe szaggatjuk a tésztát. Ha feljön a felszínre már jó is,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehetőleg ne hatalmas burgonyákat válasszunk, hogy könnyebben puhuljon, s lehetőleg egyenlő nagyságúakat! A meghámozott, megmosott burgonyákat hosszában félbevágjuk, megszórjuk en...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű