300 g főtt rizs
100 g kukorica (konzerv)
100 g zöldborsó (mirelit)
50 g száraz kolbász
2 tojás
1 répa
1 ek napraforgó olaj
2 szál újhagyma
1 ek szója szósz
só és bors ízlés szerint
Megtisztítjuk a répát és apró kockákra vágjuk, ugyanígy a hagymát is.
A kolbászt szintén apróra vágjuk (helyettesíthető pl. apróra vágott csirkehússal stb. és kissé lepirítjuk az olajon, majd adjuk hozzá a répát és a szója szószt, majd hagyjuk főni 5 percig.
Ezután beletesszük a főtt rizst és alaposan összekeverjük, ügyelve, hogy szépen szétváljanak a rizsszemek.
Ezután beletesszük a hagymát is, sózzuk borsozzuk és elkeverjük. Feltörjük és kissé felverjük a tojásokat, majd a rizsre öntjük kevergetve, hogy a tojást egyenletesen eloszlassuk benne.
Végül beleadjuk a kukoricát és a zöldborsót, 2 percig még a tűzön hagyjuk.
A zellert apró darabokra vágjuk és sós vízben FEDŐ NÉLKÜL főzzük, Így el tud párologni a zeller íze. Ezután pürésítjük a hozzávalókkal.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a cukorral, a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral, beleöntöm a felütött tojást, és addig főzöm, míg kicsapódik (...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA burgonyát felkockázzuk, megfőzzük, leszűrjük majd összetörjük. Hozzáadjuk a sót, borsot, petrezselymet, tojást. A lisztet addig adagoljuk amíg jól formálható állagú nem lesz, de...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűMeghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű