20 dkg főtt burgonya
2 dl víz
1 kiskanál só
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
A burgonyát megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, majd letakarjuk és 30 percen keresztül hagyjuk kelni. A kenyértészta nagyjából a kétszeresére kell nőjön. Miután megkelt, óvatosan újra átgyúrjuk és egy-két cipót formálunk belőle. Vizes ecsettel átkenjük a cipókat, így aranybarnára sülnek. 180 fokon 40 percen át sütjük. Ha rendelkezünk kenyérsütőgéppel, azzal is elkészíthetjük.
A házikenyérnél nincs is finomabb! Könnyen elkészíthető, olcsó recept és ha elkészíted biztos lehetsz benne, hogy a családod nem tartósítószerrel és adalékanyagokkal dúsított kenyeret fogyaszt!
Megtisztítjuk a hagymát. (Valljuk be ez a recept legnehezebb része, mert bár lila hagymáról beszélünk azért alaposan megdolgoztatja a könnymirigyeinket.) Ezután félbe vágjuk a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lilahagymákat pucoljuk meg, majd vágjuk kb. ujjnyi vastag karikákra. A vajat tegyük egy serpenyőbe, mikor megolvadt, dobjuk rá a hagymát. Keverjünk rajta egyet, majd fedjük l...
Elkészítési idő: 5+20 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Kettévágunk 5 kelkáposzalevelet a vastag erük kimetszésével, majd néhány percre forrásban lévő, sós vízbe dobjuk. Leszűrjük, majd kiterítve hűtjük a leveleket. Baconsz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg, mossuk meg és szeleteljük fel a burgonyákat. A sajtot reszeljük le, a tejszínt pedig keverjük el a zúzott fokhagymával és a borssal. Vajjal kenjünk ki egy tepsit, alj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű