menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis kenyér,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg főtt burgonya
2 dl víz
1 kiskanál só
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2 dkg élesztő

Elkészítés:


A burgonyát megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, majd letakarjuk és 30 percen keresztül hagyjuk kelni. A kenyértészta nagyjából a kétszeresére kell nőjön. Miután megkelt, óvatosan újra átgyúrjuk és egy-két cipót formálunk belőle. Vizes ecsettel átkenjük a cipókat, így aranybarnára sülnek. 180 fokon 40 percen át sütjük. Ha rendelkezünk kenyérsütőgéppel, azzal is elkészíthetjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A házikenyérnél nincs is finomabb! Könnyen elkészíthető, olcsó recept és ha elkészíted biztos lehetsz benne, hogy a családod nem tartósítószerrel és adalékanyagokkal dúsított kenyeret fogyaszt!

Krumplis kenyér,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Hagymalekvár 2
Hagymalekvár 2

Megtisztítjuk a hagymát. (Valljuk be ez a recept legnehezebb része, mert bár lila hagymáról beszélünk azért alaposan megdolgoztatja a könnymirigyeinket.) Ezután félbe vágjuk a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Balzsamecetes lilahagyma (grillhús mellé)(Sóbors)
Balzsamecetes lilahagyma (grillhús mellé)(Sóbors)

A lilahagymákat pucoljuk meg, majd vágjuk kb. ujjnyi vastag karikákra. A vajat tegyük egy serpenyőbe, mikor megolvadt, dobjuk rá a hagymát. Keverjünk rajta egyet, majd fedjük l...

Elkészítési idő: 5+20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconszalonnába göngyölt kelkáposztalevél párizsi bu
Baconszalonnába göngyölt kelkáposztalevél párizsi bu

Elkészítés: Kettévágunk 5 kelkáposzalevelet a vastag erük kimetszésével, majd néhány percre forrásban lévő, sós vízbe dobjuk. Leszűrjük, majd kiterítve hűtjük a leveleket. Baconsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes burgonya
Tejszínes burgonya

Hámozzuk meg, mossuk meg és szeleteljük fel a burgonyákat. A sajtot reszeljük le, a tejszínt pedig keverjük el a zúzott fokhagymával és a borssal. Vajjal kenjünk ki egy tepsit, alj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk