20 dkg főtt burgonya
2 dl víz
1 kiskanál só
25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
A burgonyát megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, majd letakarjuk és 30 percen keresztül hagyjuk kelni. A kenyértészta nagyjából a kétszeresére kell nőjön. Miután megkelt, óvatosan újra átgyúrjuk és egy-két cipót formálunk belőle. Vizes ecsettel átkenjük a cipókat, így aranybarnára sülnek. 180 fokon 40 percen át sütjük. Ha rendelkezünk kenyérsütőgéppel, azzal is elkészíthetjük.
A házikenyérnél nincs is finomabb! Könnyen elkészíthető, olcsó recept és ha elkészíted biztos lehetsz benne, hogy a családod nem tartósítószerrel és adalékanyagokkal dúsított kenyeret fogyaszt!
A tejet és a vizet egy edénybe öntjük, hozzáadunk egy csipet sót és felforraljuk. Ha a folyadék már forr, hozzáadjuk a darát és pár percig főzzük (amíg be nem sűrűsödik kása állagú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk, egyforma cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, jól összeforgatjuk, egy tepsit kiolajozunk es eloszlatjuk benne a zöldségeket. Lefedjük fóliával,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát megpucoljuk, majd gerezdekre szeleteljük és forró vízben 8 percig félig megfőzzük. Leszűrjük, szárazra töröljük. 2. Egy keverőtálban a burgonya szeleteket összekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 kis fej vöröshagymát megtisztítunk, 4 dl vízzel, 5 dkg vajjal együtt felforralunk, majd a rizst hozzáadjuk. 2. Ha újra felforrt, a sütőben tesszük, hogy ott kb. 20 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű