1 kg burgonya
só
olaj
petrezselyemzöldje
A burgonyát megfőzzük. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítom az olajat, ráteszem a főtt burgonyát. Lepirítom, sózom, majd megszórom petrezselyem zöldjével. Ha tavasszal készítem, akkor nem főzöm meg az újburgonyát, hanem csak forró olajba dobom, pici víz fedő alatt, kb 20 perc után pirítom, rá a petrezselyem.
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, héjukat lesikáljuk. Minden darabot közel azonos nagyságú cikkekre vágunk. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral. Beleszórjuk a krumplik...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Könnyű1. Az egyforma méretű krumplikat meghámozzuk, és hosszában kettévágjuk. 2. Lapos felüket a deszkára téve tetejüket beirdaljuk, úgy, hogy minél mélyebben vágjuk be, de még ne vágju...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: KözepesA káposztát vékonyra felszeleteljük, majd picit sózzuk, hagyjuk 10 percet állni. Olajon megdinszteljük a hagymát, megszórjuk köménnyel, hozzáadjuk a babérlevelet, és kevés borsot....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű