1 kg burgonya
só
olaj
petrezselyemzöldje
A burgonyát megfőzzük. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítom az olajat, ráteszem a főtt burgonyát. Lepirítom, sózom, majd megszórom petrezselyem zöldjével. Ha tavasszal készítem, akkor nem főzöm meg az újburgonyát, hanem csak forró olajba dobom, pici víz fedő alatt, kb 20 perc után pirítom, rá a petrezselyem.
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tej...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst szokásos módon elkészítjük. Közben egy serpenyőben olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és fűszerezzük. Nem baj, ha sűrű! Miután az ízek...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesAz uborkát megtisztitjuk és legyaluljuk, a fokhagymát áttörjük, az uborkához keverjük, és besózzuk. 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd gyengéden kinyomkodjuk, rász...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA burgonyákat hámozzuk meg, majd hosszanti irányban vágjuk félbe. Sózzuk, borsozzuk alaposan. Sütőtepsiben osszuk el egyenletesen a pecsenyezsírt, majd erre tegyük a...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű