1 kg burgonya
20 dkg szalonna
2 db vöröshagyma
só
bors
petrezselyemzöld
A burgonyát sós vízben megfőzzük. Közben a szalonnát és a hagymát lepirítjuk. Majd összekeverjük a burgonyával, sózzuk, borsozzuk, berakjuk előmelegített sütőbe. 230 fokon kb 30 percig pirítjuk, ha elkészült megszórjuk petrezselyemzölddel.
A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész). A krumplit az itt leír...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA rizst annyiszor mossuk hideg vízbe jó alaposan még a víz már nem lesz fehéres.250g rizshez 375ml víz és minden következő 200g rizshez 250ml víz.Felforraljuk majd ezután levesszük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű3 dl tejet,kikeverünk annyi liszttel,hogy palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen. Hozzáadunk egy mokkáskanálnyi sütőport,kb 25-30 dkg nagy lukú reszelőn lereszelt párizsit,fél t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 kis fej vöröshagymát megtisztítunk, 4 dl vízzel, 5 dkg vajjal együtt felforralunk, majd a rizst hozzáadjuk. 2. Ha újra felforrt, a sütőben tesszük, hogy ott kb. 20 perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű