1 kg burgonya
10 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanálnyi tárkony
1 teáskanálnyi ételízesítő
só
bors
olívaolaj
A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és újra meglocsoljuk egy kevés olajjal, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Melegen fogyasztjuk.
Egy kisebb üstben vagy tálban forró víz felett megolvasztjuk a vajat. Hozzáöntjük az olívaolajat és a mézet. Ezután hozzáadjuk a citromlevet, a zúzott fokhagymát, a sót és az őrölt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűburgonyát meghámozzuk, majd hosszában 6 felé vágjuk. zzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, oregánóval, és fokhagymaporral. Meglocsoljuk olíva olajjal, majd alaposan összekev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy bögre bulgur 2 bögre forróvízzel leöntve, sózva, egy műanyag edénybe. Lefedem 15-20 percre. Ez idő alatt kétszer gyorsan átforgatom. ☺
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű