1 kg burgonya
10 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanálnyi tárkony
1 teáskanálnyi ételízesítő
só
bors
olívaolaj
A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és újra meglocsoljuk egy kevés olajjal, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Melegen fogyasztjuk.
a megreszelt krumplit tegyük a tálba, a csirke levest keverjük el a tejföllel, a vajjal és a hagymával, majd a masszát kenjük a krumpli tetejére. Nyomkodjuk meg, hogy jól keveredje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk, majd langyosra hűtjük. A zúzott fokhagymát, a fűszereket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit mosd meg, és héjában tedd fel annyi vízben főni, hogy ellepje. Ha puha, hámozd meg, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le a sajttal együtt. Add hozzá a tojást, sózd, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk, megmossuk, majd lehetőleg egyforma, körülbelül 2×2 cm-es kockákra daraboljuk, és hideg vízzel leöblítjük. A petrezselyemzöldet megmossuk, le...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű