1 kg burgonya
10 dkg zsemlemorzsa
fél teáskanálnyi tárkony
1 teáskanálnyi ételízesítő
só
bors
olívaolaj
A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemorzsával. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és újra meglocsoljuk egy kevés olajjal, 180 fokon 40 perc alatt megsütjük. Melegen fogyasztjuk.
Olajon hagymát dinsztelünk majd paprikát hintünk bele, hogy szép piros színe legyen. Felengedjük vízzel majd hozzáadjuk a már előre felkockázott húst majd készre főzzük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A rizsbe jó sok finomra vágott petrezselymet teszünk, ilyenkor hagyma nem kell bele. 2. A rizst nem szabad keverni, amíg fő, csak utána, amikor már készen van.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a répákat, majd meghámozzuk. A fokhagymákat is megpucoljuk. Ezután a répákat feldaraboljuk. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul-felül sütés), majd a tepsiben el...
Elkészítési idő: 40-50 percre. Nehézség: KönnyűA friss fejes káposztát kb. 1 cm vastagra vágtam ( vajazott tepsibe raktam és a káposzta tetejére is vajdarabkákat tettem) Tettem rá a káposztára apróra vágott fokhagymát, sót, kö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű